Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникСпасителите на Сашко намериха в Струма тялото на изчезналия мъж от Батановци

Спасителите на Сашко намериха в Струма тялото на изчезналия мъж от Батановци

Първоначалният оглед сочи, че Борислав се е удавил преди около два дни, няма следи от насилие

Намериха тялото на изчезналия 32-годишен мъж от Батановци в река Струма. Това потвърдиха от полицията в Перник. То е намерено в реката на 200 метра след гробищата в града и в близост до мястото, където Борислав Боянов е живял. Аутопсия ще изясни точната причина за смъртта на младия мъж. Боянов беше в неизвестност три дни, а след подаден сигнал в полицията започнаха и издирвателните акции. Телефонът му бе изключен, а в Батановци течеше акция по издирването му.

Мъжът е открит от спасителите на Сашко  – Веселин Георгиев и Милко Михалков. Сутринта двамата са започнали издирването. Борислав Боянов е бил с психично заболяване и неведнъж е бил хоспитализиран.

От прокуратурата в Перник съобщават, че се води досъдебно производство. Оттам припомнят, че сигнал за изчезването на мъжа е бил подаден от негови близки на 10 април. За последен път той е бил забелязан на 8 април пред питейно заведение в Батановци във видимо нетрезво състояние.

По случая е започнало незабавно издирване. Така във вторник около 10:30 ч. в коритото на Струма, в района на Батановци, е било забелязано безжизнено тяло на мъж. Впоследствие местни жители са го разпознали като издирваното лице, съобщават още от прокуратурата.

Според първоначалния оглед мъжът се е удавил преди около два дни. Няма следи от насилие. Тялото е предадено в отделението по съдебна медицина на болница в Перник за извършване на оглед и аутопсия. Предстои извършване на съдебномедицинска експертиза за установяване на точната причина за настъпване на смъртта.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular