Monday, May 20, 2024
HomeНовиниСвятСпасиха 3-годишно дете под развалините в Измир

Спасиха 3-годишно дете под развалините в Измир

Продължава търсенето на оцелели

Три дни след опустошителното земетресение, продължава работата на спасителните екипи в турския град Измир, за да бъдат намерени оцелели. Надеждите обаче намаляват с всеки изминал час. 3-годишно момиченце, на име Елиф, беше извадено живо изпод отломките на срутена сграда 65 часа след труса. Двете сестри и брат на момиченцето също били извадени в събота, заедно с майка им, но едно от децата починало. Така Елиф се превърна в 105-ият човек, открит от пожарникарите под руините. По същото време, 65 часа след земетресението, е извадено живо и куче. Седем часа преди Елиф беше извадено и 14-годишно момиче, което е останало затиснато 58 часа.

„В момента провеждаме дейности по търсене и спасяване на шест различни обекта, където се намират осем сгради. Досега сме извадили повече от 100 души живи от отломките. Ако има някаква опасност предупреждаваме хората да не влизат в сградите. След проверка, министерството се произнася, дали те са безопасни”, заяви Мехмет Гюлюоглу, ръководител на Агенцията за спешни ситуации.

Потвърдените жертви вече са 79, а ранените близо хиляда. Стотици останали без покрив прекараха поредна нощ в палатки. За нуждите им са осигурени 13 хиляди походни легла и 3500 палатки. Властите посъветваха хората да не влизат в пострадалите от труса сгради преди експерти да са оценили степента на опасност от срутване.

Учениците в Измир не се върнаха в училище, защото властите решиха всички учебни заведения да останат затворени за една седмица./нова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular