Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Спортист” (Своге) и „Пирин” разделиха точка в дербито на Втора лига

„Спортист” (Своге) и „Пирин” разделиха точка в дербито на Втора лига

„Спортист” (Своге) и „Пирин” (Благоевград) завършиха 1:1 в откриващия мач на 23-тия кръг във Втора лига. Антон Карачанаков (27) изведе гостите напред, капитанът на домакините Борислав Стойчев (48) изравни.

Домакините започнаха обещаващо мача и още във 2-рата минута Ивайло Михайлов опита да изненада стража на „Пирин” с удар отдалеч, но топката мина над вратата. Три минути по-късно Богомилов не успя да засече хубаво центриране от корнер пред вратаря Петров. По-активната игра на „Спортист” доведе до нова голова опасност в 10-ата минута, след като Айкут Рамадан се откъсна от отбраната на гостите, за да излезе очи в очи с Петров. Преди да нанесе удар обаче, той бе застигнат от Александър Дюлгеров, който майсторски изби в корнер. При центрирането вратарят на „Пирин” не се намеси добре и Валентин Йосков пропиля чудесна възможност да открие резултата.

„Пирин” поведе с първата си добра атака в 27-ата минута. Спас Георгиев проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Преслав Йорданов не успя да засече подаването, но дебнещият зад него Антон Карачанаков не сгреши и прати топката в мрежата за 0:1.

В 39-ата минута вратарят на „Спортист” Стефано Кунчев показа отличен рефлекс, избивайки с една ръка коварен удар на Станислав Манолов от фаул. Контраатака на домакините минута преди почивката завари неподготвена защитата на „Пирин” и ветеранът Деян Христов прати топката в мрежата. При овладяването на топката обаче нападателят игра с ръка и попадението правилно беше отменено.

Второто полувреме започна с летящ старт за домакините. Центриране от фаул в 48-ата минута бе отклонено от Деян Христов към капитана Борислав Стойчев и опитният защитник хладнокръвно прати топката зад гърба на Петър Петров – 1:1.

След изравнителния гол темпото спадна и двата отбора предпочетоха да играят на сигурно и без излишни рискове. Затова и пред вратарите настана скука, а играта се водеше предимно в средата на терена. Все пак в 74-тата минута се откри добър шанс пред Спас Георгиев, но той шутира много неточно. В 82-рата минута Карачанаков опита удар от въздуха, но не намери добре топката и вратарят Кунчев я улови с лекота.

Последната възможност в мача дойде след грешка на Богомилов пет минути преди края. Той върна слабо към вратаря Кунчев и резервата Гощелиани се опита да пресече подаването, но опитният страж на „Спортист” излезе предвидливо и предотврати опасността. / gong.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular