Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДупнишки волейболен специалист стана шампион на Либия

Дупнишки волейболен специалист стана шампион на Либия

  • Иван Ясенов с основна заслуга за спечелената от „Ал Ахли“ (Триполи) титла след 7-годишна суша

Дупничанинът Иван Ясенов и неговият „Ал Ахли“ триумфираха с шампионската титла в Либия. Волейболният статистик, който през този сезон се подвизава и като помощник-треньор, бе с освен принос за златните медали в първенството на африканската страна. Това е осма титла в историята на „Ал Ахли“, която идва след седемгодишна суша без нито една спечелена купа.
На финала „зелено-белите“ от Триполи размазаха с 3:0 гейма основния си конкурент в първенството „Суахли“, който е категоричен шампион през последните 7 години. Преди финалите „Ал Ахли“ стана категоричен победител и във финалната шестица, където не допусна нито една загуба. Според медиите и специалистите в страната, именно идването на младия специалист в „Ал Ахли“ е допринесло за края мъчителния период без отличие във витрината на клуба.

„Ал Ахли“ спечели първа титла след 7-годишна пауза.

Това е 19-ият медал в кариерата на волейболния специалист. За 8 години в чужбина той е завоювал 16 отличия, като има на сметката си и 3 в България.
„Изключително съм доволен от поредния успех в своята кариера. Добавих нова титла и златен медал във витрината си и няма как да не съм горд от успеха си. Положихме доста труд за първото място и сега емоциите са много големи. Вярвам, че ще можем да спечелим и Купата на страната. Това е 19-ият ми медал и си пожелавам да добавя още доста във витрината си“, каза от Либия специално за читателите на „Вяра“ Иван Ясенов.
На 18 март отборът на най-успешния български статистик играе полуфинал в турнира за Купата на Либия срещу „Ал Хилал“. При евентуална победа тимът от Триполи ще играе на поредния си финал тази година, който е насрочен за 20 март.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular