Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникСтартира приемът на заявления за продажба на мартеници в Перник

Стартира приемът на заявления за продажба на мартеници в Перник

Таксата е 8 лв./кв.м на ден за центъра и 3.00 лв./кв.м на ден за кварталите

Община Перник започна да приема заявления от търговци за продажба на мартеници. Празничният базар се открива на 22 февруари и ще продължи до 1 март включително. Петната, върху които ще бъдат разположени търговските щандове, са на централната алея на площад “Кракра”, срещу Съдебната палата и в още няколко квартала. Местата ще се разпределят по схема, одобрена от главния архитект. Те ще отговарят на 2 (два) кв.м, с изключение на тези пред Съдебната палата, които ще са по 1 (един) кв.м.
Таксата за ползваната общинска площ е 8 лв./кв.м на ден за централната градска част и 3.00 лв./кв.м на ден за кварталите. Едно физическо лице има право да ползва само едно петно, на което лично да извършва търговска дейност. Без издадено разрешение продажбата е незаконна и при проверка от контролните органи нарушителите ще се санкционират.
Разпределянето на петната ще се извършва по входящия номер на подадените заявления. Във връзка с противоепидемичната обстановка в страната отстоянието между търговските маси ще бъде 1,5 м, уточняват от общината.

RELATED ARTICLES

Most Popular