Monday, May 13, 2024
HomeРегионПерникСтена рухна върху АМ "Струма" и затапи пътя към София

Стена рухна върху АМ “Струма” и затапи пътя към София

Подпорна стена на автомагистрала “Струма” се срути върху пътното платно в посока София и затапи движението в неделния ден.

От Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) съобщиха, че инцидентът е станал на километър 16. Няма пострадали, но половината от пътното платно бе затрупано с бетонни отломки и пръст, които се отстраняват от авариен екип. Започнато е и изкопаване на пръст до стабилна основа, след което трябва да се направят отводнителни канали и дренажни ребра.

Заради инцидента движението на лекотоварните автомобили се отклоняваше от пътен възел „Даскалово“ , през път I-1 Перник-Владая-София. Образува се голяма колона автомобили. Към 16 ч. колоната достигна дължина от няколко километра.

За облекчаване на трафика бе организирано т.нар. “реверсивно движение” в две от трите ленти на пътя от Владая и Княжево навътре в града.

Движението на юг, посока ГКПП “Кулата” не бе засегнато.

От АПИ съобщиха, че най-вероятно дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена. И също така, че “в дългосрочен план ще бъде възложено изготвяне на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-и км в посока София. Целта на АПИ е дейностите да бъдат изпълнени в настоящия строителен сезон.”

Снимки: АПИ, Булфото

RELATED ARTICLES

Most Popular