Monday, May 13, 2024
HomeРегионПетричГордост! Петрички боксьор се окичи с трета републиканска титла

Гордост! Петрички боксьор се окичи с трета републиканска титла

Боксьор от Петрич завоюва трета републиканска титла. Това се случи на Държавното лично първенство за юноши, което се проведе в южния град.

Найден Димитров, състезател на Боксов клуб „Лъвовете“, стана републикански шампион в категория до 63 кг, която за него е напълно нова. В категорията на петричанина участваха общо трима шампиони на България. Найден записа името си в шампионата и като единствения състезател, който не изигра пълен мач – записа четири победи с четири технически нокаута. До този момент Найден Димитров бе републикански шампион  в категориите 54 кг и 57 кг.
Равностойни и интригуващи двубои определиха шампионите от първенството, което се проведе при отлична организация в зала „Арена Петрич“ в град  Петрич, с подкрепата на Общината.

Над 200 таланти от 46 клуба се качиха на ринга, за да излъчат новите златни медалисти на България. Те боксираха в 16 категории.
Срещите бяха наблюдавани и от треньорите на националните отбори при юношите, които имаха възможност да добият още по-подробна визия за натрупаните умения на талантите.
Локомотив София излъчи най-много шампиони. Трима от юношите на „железничарите“ спечелиха златни медали – Антонио Дамянов (48 кг), Ивайло Колев (52 кг) и Янко Илиев (54 кг).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular