Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортСтивън Славков донесе първи успех за футболистите на Симитли

Стивън Славков донесе първи успех за футболистите на Симитли

„Септември” (Симитли) постигна първа победа във Втора лига от пет кръга насам. Тимът удари с 1:0 като гост „Спортист” (Своге). Единственото попадение реализира Стивън Славков в 80-ата минута, който простреля собствената си врата. Победата бе първа за отбора от Симитли като гост през новия сезон.

Още в 3-тата минута гостите създадоха добро голово положение. След центриране отляво Запро Динев не успя да засече топката във вратата на „Спортист”. Само 2 минути по-късно грешка в отбраната на домакините доведе до чисто положение пред вратата на Ивайло Василев, но футболист на „Септември” пропусна да отбележи. Постепенно футболистите на Борислав Кьосев наложиха натиск спрямо съперника, но в първите 15 минути не успяха да създадат чисто голово положение. В 21-вата минута гостите от Симитли направиха добра атака, при която Божинов направи няколко финта по фланга, центрира топката на главата на Запро Динев, който стреля, но уцели гредата. В 29-ата минута „шоколадите“ направиха добра атака с по пас с по едно докосване. Григор Долапчиев завърши с удар от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата на гостите.

В 38-ата минута „Спортист” създаде добро положение. След центриране отдясно топката бе отправена към Григор Долапчиев, но стражът на гостите Филип Димитров успя да го изпревари и да боксира.

В началото на второто полувреме в игра се появи Даудет Ндонгала, който направи дебют с екипа на „Спортист”. Той замени Григор Долапчиев. Малко след началото на второто полувреме Веселин Любомиров отправи опасен удар по посока вратата на „Спортист”, но топката премина покрай гредата. След 60-ата минута домакините натикаха своя съперник в собствената му половина, но трудно стигнаха до чисти голови положения пред Филип Димитров. При една от редките си атаки гостите стигнаха до попадение. Васил Божинов центрира отляво и Стивън Славков си отбеляза автогол. До края на мача „Спортист” опита да атакува, но така и не успя да създаде чисти голови положения пред вратата на „Септември”. В 93-тата минута Ивайло Христов стреля, но изпрати топката в аут. Последният шанс за гол бе дълбоко в продължението, когато Димитър Алексиев направи странична ножица, но изпрати топката в аут.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular