Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Беласица” и „Балкан” делят първото място в ЮЗ трета лига

„Беласица” и „Балкан” делят първото място в ЮЗ трета лига

Нови 10 мача от 4-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха 28 гола, от които 15 за домакините и 13 за гостите. Както писахме, отборите на „Пирин 2” (Благоевград) и „Вихрен” (Сандански) завършиха 2:2.

На стадион „Осогово” в Кюстендил пък едноименният тим и „Пирин” (Гоце Делчев) завършиха 0:0. След това четвърто поред равенство за кюстендилския тим треньорът Николай Николов-Чезето сподели, че каръкът ги е преследвал и в този мач. Александър Александров-Аци, Евгени Гроздин, Виктор Анастасов и Николай Манчевски не реализираха чисти голови положения пред вратата на гостите. Ради Джугданов от треньорския щаб на „Пирин” (Гоце Делчев) сподели, че Илия Карапетров и Павел Головодов не са могли да отбележат голове отблизо срещу вратата на домакините. Павел Головодов веднъж изпрати топката в напречната греда зад вратаря на Кюстендил Александър Михайлов.

На градския стадион в Ихтиман местният „Ботев” победи с 5:2 „Септември 2” (София). Головете за отбора на домакините отбелязаха Кристиян Андонов (два) и по един Димитър Коларов, Рангел Игнатов и Мартин Динов. За гостите точни бяха Стоян Стоичков и Панайот Пасков от дузпа. „Две грешки – два гола в нашата врата. В изминалите три мача стояхме по-добре от противниковите отбори, но заради наши грешки или съдийски гафове губехме”, сподели старши треньорът на ФК „Ботев” Валери Свиленов.

На стадион „Искър” в Самоков местният „Рилски спортист” победи „Пирин” (Разлог) с 3:1. Головете за отбора на домакините отбелязаха Ивайло Захариев от дузпа, Петко Петков и Цветан Митев. Това бе и първата победа за отбора на Рилецо от началото на настоящото първенство.

На стадион „Свети Петър” в Банско едноименният тим постигна  победа срещу „Витоша” (Бистрица) с гол на Боби Галчев от дузпа. Това беше първата победа за отбора на „козлите”. Според наставника на домакините Ели Маркес победата е напълно заслужена, защото през целия мач неговите възпитаници са стояли по-добре на терена от отбора на „Витоша”.

„Надежда” (Доброславци) претърпя загуба от „Балкан” (Ботевград) като домакин с 0:3. Головете за четата на Иван Редовски отбелязаха Калоян Бонев, Кристиян Ковачев и Николай Цветков. Това беше четвърта поредна победа за отбора на „Балкан”, който дели първото място в таблицата с „Беласица” (Петрич).

В Костинброд едноименният тим загуби от „Беласица” (Петрич) с 0:2. Головете за отбора на гостите отбелязаха Валентин Костов и Марти Таушанов от дузпа. С тази четвърта поред победа отборът на „Беласица” се утвърди на първото място в таблицата на ЮЗ трета лига.

„Сливнишки герой” и „Гранит” (Владая) завършиха 0:0. Треньорите и на двата отбора споделиха, че главният съдия не е отсъдил явни дузпи. Петър Малинов от „Сливнишки герой” заяви, че Марио Йорданов не е успял в 85-ата минута сам срещу вратаря на гостите да им донесе победата. Веднъж и Кристиян Николов през първото полувреме е уцелил гредата зад вратаря на гостите Мартин Минев.

На стадион „Орчо войвода” в Панагюрище над 300 зрители станаха свидетели на много качествен мач между местния „Оборище” и „Чавдар” (Етрополе), изпълнен с доста интересни положения и пред двете врати. По-точни в стрелбата бяха Георги Нетов, Иван Георгиев и петричанинът Васил Тачев за отбора на „Оборище”. За гостите почетното попадение отбеляза Николай Ботев. Президентът на „Оборище” (Панагюрище) Илия Анчев сподели, че победата е много авторитетна, защото е срещу един много добър отбор. С тази победа панагюрци са трети във временното класиране, но с мач по-малко.

„Левски” (Чепинци) загуби от „Хебър 2” (Пазарджик) с 1:2 като домакин. Гостуващият тим спечели трите точки след автогол на Николай Рагин и попадение на Ангел Лачов. За домакините се разписа Даниел Шмедин. След тази загуба президентът на „Левски” (Чепинци) Георги Милков подмени досегашния старши треньор Екундайо Джайеоба с Илия Величков заради слаби резултати.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular