Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаСъбраха 51 000 лв. за лечението на Оги от Кюстендил

Събраха 51 000 лв. за лечението на Оги от Кюстендил

В деня на благотворителния базар за 3-годишното дете ще светне и елхата в Бистрица

Увеличават се шансовете на 3-годишния Огнян Огнянов от Кюстендил да бъде лекуван в чужбина. За лечението на Оги са осигурени 51 000 лева. Благотворителен базар в помощ на Оги подготвя и читалище „Светлина“ в дупнишкото село Бистрица.
„Оги Ви изпраща едно голямо благодаря! Благодари Ви за това, че сте до него в този труден етап от неговия живот! Благодари Ви за това, че му давате кураж! Благодари Ви най-вече за това, че му давате вашата обич и вашата вяра, защото вярата и положителната енергия са първата стъпка към успеха!
Оги е 51 000 лв. по-близо до своя първи успех! На 18.12.2021 г. пред Младежкия клуб в с. Бистрица, община Дупница, ще се състои коледен благотворителен базар в подкрепа лечението на 3-годишния Огнян Огнянов от Кюстендил.
На базара може да купите ръчно изработени коледни сувенири, играчки, картички, бижута, картини, плетени шалове, шапки, чанти, свещи, чаши от полимерна глина, разни вкусотийки и разни други глезотийки.
Събраните средства от базара ще бъдат дарени за лечението на Оги!!!
Слънчевото момченце има увреждане на слуха. За да оздравее, са необходими 34 650 евро!
Без Вашата подкрепа няма да успеем!!!”, написа в социалните мрежи Камелия Зашева – член на читалищното настоятелство и близка на семейството на момченцето.
Както писахме, по предложение на Зашева в читалището решават да проведат базара именно в подкрепа на загубилия 90% от слуха си Оги, който през месец януари догодина трябва да бъде на консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в едното ухо. Средства за малкия Огнян се събират и в няколко кутии, разположени в магазините в селото, както и в магазини в Дупница.
От читалището допълниха, че за да има по-добър ефект от базара на 18 декември, заедно с кметството в Бистрица, подготвят и импровизиран празник със запалването на светлините на елхата.
„Хората се включват активно в благотворителната кампания. Донасят ръчно изработени коледни украси и сувенири, майки купуват от магазините плюшени играчки, книги, събрахме и доста пъзели. Възрастни жени от селото плетат чорапи, шапки, които ще бъдат продавани. От групата по фолклорно пеене ще направят сладкиши и баници, които ще опаковаме на 17-и, в навечерието на базара. От читалището в Джерман ни изпратиха много красиви коледни сувенири, които също ще предоставим за продажба. Много от артикулите вече са продадени онлайн, но на 18-и хората ще дойдат да си ги вземат. За да привлечем повече хора, решихме заедно с кметството в деня на базара да направим импровизиран празник. Ще бъдат запалени светлините на елхата, ще съберем коледарите, които в момента заради пандемията не могат да репетират, но нямат търпение да се изявят и ще отправят благопожелания, наричания. За децата, които рецитират, ще има микрофон и те също ще могат да покажат на родителите и близките си какво знаят”, каза читалищната секретарка Силвия Начева.
В навечерието на Рождество Христово бистричани могат да разчитат на читалището и за връзка с Дядо Коледа.
„В читалището е поставена кутия, в нея децата могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа, като напишат какви подаръци искат. Всяко дете ще получи отговор на писмото си от добрия старец, за което ние гарантираме, а след това – на 24 декември, Бъдни вечер, желаните подаръци ще са под елхата”, казаха от читалището.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular