Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникСъдът в Перник остави окончателно в ареста 19-годишния шофьор, помел кръговото и...

Съдът в Перник остави окончателно в ареста 19-годишния шофьор, помел кръговото и ранил жена

Окръжният съд в Перник потвърди мярката за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия Д.Я., привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

На 30 август 19-годишният Д.Я. управлявал лек автомобил, марка “Ауди” в Перник. На кръстовището на улиците “Юрий Гагарин” и “Република” той нарушил правилата за движение. Вследствие на пътния инцидент била причинена средна телесна повреда на водач на друго превозно средство.

По искане на Районна прокуратура – Перник спрямо обвиняемия е била взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, която неговият защитник е обжалвал в законоустановения срок.

В днешно заседание Окръжен съд – Перник не прие доводите на защитата на Д.Я. за изменение на мярката му за неотклонение “задържане под стража” в по-лека. Определението на съда, с което обвиняемият остава в ареста, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че по информация на Областната дирекция на МВР в Перник за инцидента, станал на 30 август, пострадалата е 35-годишна жена. Произшествието е станало около минути след 22:00 часа. Шофьорът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил автомобила на жената, която също е от града. Тя е настанена в столично лечебно заведение с различни травматични увреждания. Шофьорите са изпробвани за алкохол и наркотични вещества. Пробите са отрицателни

RELATED ARTICLES

Most Popular