Monday, May 20, 2024
HomeКриминалниСъдът прати в затвора албанец, издирван за трафик на жени, превръщани в...

Съдът прати в затвора албанец, издирван за трафик на жени, превръщани в проститутки

Задържан е като пътник в автобус на пункта в Гюешево, представящ се с друго име

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение “задържане под стража” за 45-годишен албански гражданин, чието задържане е въз основа и до провеждане на производството за разглеждане по същество на Европейска заповед за арест, съобщиха от съда в Кюстендил. Заповедта е издадена на 13 декември 2013 година от заместник-главен прокурор към Апелативен съд в Реджио – Калабрия, Италия, във връзка с изтърпяване на наказание от 13 г. и седем месеца лишаване от свобода, наложено по влязло в сила решение (присъда) на Апелативен съд в Реджио – Калабрия. Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Кюстендил и постанови изтърпяване на мярката за неотклонение в затвора в Бобов дол, при режим на обвиняем.
Наказанието е наложено за пет престъпления, сред които съучастие в организирана престъпна група, целяща възползване от проституция на момичета от Източна Европа чрез превръщането им в роби, посредством трафик на хора и закупуване, при утежняващи вината обстоятелства, извършено от м. юли 2005 г. до датата на издаване на заповедта за мярка за неотклонение “задържане под стража” в затвор от 18 юли 2006 г.
Албанският гражданин е задържан на 11 август, на граничния пункт “Гюешево”, като пътник в автобус. При проверката му е било установено, че се издирва от Италия и е сменил личното си име.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular