Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникСъединението прави силата! Деца и треньори на ВК „Металург“ разчистват щетите на...

Съединението прави силата! Деца и треньори на ВК „Металург“ разчистват щетите на къмпинг Арапя

68 деца и четирима треньори от волейболен клуб „Металург“ (Перник) попаднаха в окото на бурята по Южното Черноморие. Младежите са на подготвителен лагер в Арапя.

Пристигнали са в курорта на 4 септември и ще останат там до неделя.

След водното бедствие пернишките волейболисти бяха сред първите доброволци, които се включиха в ударното възстановяване на щетите и разчистване на къмпинга. Те бяха поощрявани от своите треньори Мирослав Илиев, Петър Лазаров, Адела Росенова и Александър Младенов.

Децата и треньорите от Металург подкрепиха акцията по преодоляване на последствията от наводнението.

В Деня на съединението 6 септември в Арапя екипи на противопожарна безопасност, доброволци, туристи и местни хора с общи сили се опитваха да възстановят щетите след стихията.

Снимка – ВК „Металург“

В сряда бе обявен Ден на траур в община Царево заради бедствието. По официални данни четирима души са загинали.

На много места в страната в знак на съпричастност бяха отменени тържествата по повод 138 години от Съединението на България.

Стотици хора бяха евакуирани от бедстващите райони. Природната стихия обхвана голям периметър по Черноморието. Засегнати са Лозенец, Арапя, Варвара, Царево, “Нестинарка”, Синеморец. Щетите са големи и в  село Кости.Именно там паднаха рекордните 329 литра дъжд на квадратен метър, което се доближава до абсолютния рекорд, който някога е отчитан у нас.

„Всичко е наред, децата са в добро здравословно състояние и помагат. Ние сме във високата част на курорта, където няма щети. Децата са обезпечени с всичко необходимо“, разказа треньорът Мирослав Илиев.

Първата тренировка на пернишките волейболисти се е провела в конферентната зала на хотела.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular