Sunday, June 2, 2024
HomeСпортС водосвет за здраве и успехи стартира лятната подготовка на Беласица

С водосвет за здраве и успехи стартира лятната подготовка на Беласица

Над 100 фена зачетоха любимия си отбор

С 23-ма футболисти стартира лятната подготовка на мъжкия отбор на ОФК Беласица под ръководството на новия старши треньор Петър Колев в понеделник. На помощния терен на НСБ „Цар Самуил“ бе извършен водосвет и благослов за здраве и успехи. Този християнски ритуал бе извършен от емблематичния енорийски свещеник отец Ангел Кочев, придружен от част от хора към църква „Св.Димитър Солунски“. След като напръска със светена вода присъстващите, отец Ангел Кочев пожела успешна подготовка, без контузии, много успехи през настоящата футболна година и радостна феновете.

Народният представител инж.Костадин Стойков също пожела здраве и успехи и класиране на мъжкия отбор в челото на таблицата. Специално приветствие той отправи и към 100-те фена, които  дойдоха да приветстват  футболистите. Парчета от питката, шоколадови бонбони бяха раздадени освен на футболистите, така и на феновете.

Новият старши треньор Петър Колев отдели време за непринуден разговор с организираните фенове. Той сподели, че Петрич е един от най-футболните градове в България и за него е чест да работи за просперитета на футбола в него.

Веднага след това футболистите отпътуваха за стадиона в село Кърналово, където се проведе първата тренировка от лятната подготовка на отбора. Футболистите ще тренират при местни условия до 22 юни. От следващия ден ще заминат за 10 дневен лагер в Ковачевци, област Перник.

Предвидени са общо седем контролни срещи. Първата е на 24 юни, за която се  търси противников отбор.

На 28 юни – срещу Локомотив (София) като гости.

На 1 юли срещу Пирин (Благоевград) като гости.

На 5 юли срещу Септември (София) като гости.

За 8, 12  и 15 юли се търсят противникови отбори.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular