Friday, May 17, 2024
HomeРегионПетричС гол на Куфре Ета Беласица победи Литекс в Симитли

С гол на Куфре Ета Беласица победи Литекс в Симитли

„Комитите“ вече са втори във временното класиране

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Арена Симитли“ в мач от 12-и кръг за първенството на Втора професионална лига се срещнаха отборите на Беласица (Петрич) и Литекс (Ловеч).
Срещата беше доста оспорвана и с малко голови положения пред двете врати. В 26-та минута камерунецът Куфре Ета със страхотен шут от около 30 метра изпрати топката отдясно във вратата на Марин Орлинов за 1:0 и хвърли в екстаз над 300 зрители от Петрич, дошли да придружават своя любим отбор. Минута по-късно Аспарух Смилков изскочи зад защитата на гостите и от 12-13 метра обстреля вратаря им Марин Орлинов, но топката профуча встрани от него. До края на първото полувреме футболистите на Беласица играха много стабилно отзад и не позволиха на гостуващите нападатели да стигнат до равенство.

След почивката петричкият тим се затвори стабилно отзад. Гостите пренесоха играта в половината на „комитите“, търсейки начин за изравняване на резултата, но вратарят Кирил Георгиев отрази ударите на Анте Матич и Илиян Капитанов. Последният в 80-та минута изскочи сам срещу вратаря на Беласица Кирил Георгиев, опита се да го прехвърли, но безрезултатно.

Така с точното попадение на Куфре Ета отборът от Петрич записа шеста победа от началото на първенството от 12 изиграни мача, и със спечелените вече 20 точки заема второто място във временното класиране на групата.

След мача старши треньорът на Литекс (Ловеч) Андрей Андреев (бивш футболист на Беласица в периода 1999/2000 г.) сподели следното: „Теренът в Симитли беше изключително тежък и негоден за игра за отбор като нашия, в който играят много технични футболисти. Главният съдия Денислав Сталев ръководи срещата много слабо, защото е неопитен, и това даде отражение като цяло на играта и резултата. Разбира се, не обвинявам съдиите за допуснатата загуба. Доста груби нарушения от страна на футболистите на Беласица не бяха маркирани. За да си измие лицето, главният съдия показа един жълт картон за забавяне на играта на вратаря Кирил Георгиев. Най-фрапиращите пропуски за нашия отбор в този мач бяха на Александър Ангелов, Анте Матич и Илиян Капитанов. Честитя победата на Беласица. Много хубав гол отбеляза техния футболист Куфре Ета. Беласица имаше още едно чисто голово положение, но Аспарух Смилков не успя да преодолее нашия вратар”.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, Куфре Ета, Запро Динев, Аспарух Смилков, Марти Таушанов, Мариян Вангелов (Христо Петров, Живко Димитров, Симеон Бояджиев, Илия Карапетров, Атанас Димитров)

 

RELATED ARTICLES

Most Popular