Thursday, May 2, 2024
HomeРегионВихрен победи коравия тим на Гранит с 2:1 във Владая

Вихрен победи коравия тим на Гранит с 2:1 във Владая

Ташко СУЛЬОТОВ
С много хъс и желание за победа потеглиха футболистите на Вихрен за Владая, с цел да победят местния Гранит в мача от 10-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига. Доста битка имаше на терена, но по-добре стояха футболистите на Вихрен.
В последната минута на първата част след центриране от фаул на Руслан Иванов в наказателното поле на домакините топката се удари от няколко футболисти и спря в мрежата за 0:1.

През втората част на мача надпреварата за спечелване на повече двубои на терена продължи. В 53-та минута след изпълнение на корнер от страна на домакините при неразбирателство отзад в отбора на Вихрен резултатът бе изравнен за 1:1.
По-късно главният съдия Васил Минев видя нарушение в наказателното поле на домакините срещу нападателя на Вихрен Петко Петков и отсъди дузпа. От бялата точка стреля Руслан Иванов, който изпрати топката в ръцете на Мартин Минев и така резултатът остана непроменен. Това не отчая футболистите на гостите, и желанието им за победа и хъсът, с който играеха, станаха още по-големи. При центриране в наказателното поле на домакините Виктор Ергин се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Мартин Минев за 1:2. Това изнерви футболистите от Владая докрай. Появиха се неприятни моменти на терена, в един от които бяха показани общо три червени картони, от които два за домакините и един за гостите на Флавио Карвальо. Картонът на последния беше несправедлив, защото футболистите на Гранит скочиха да се бият с него.

След мача старши треньорът на отбора победител – Вихрен (Сандански) сподели следното: „Този път духът и желанието за победа бяха на висота, и това е основното, което трябва да показваме, ако искаме да побеждаваме независимо къде и срещу кого играем. Поздравявам целия отбор за раздаването на терена. Спечелихме напълно заслужено трите точки”.

Вихрен: Боян Загорски, Сибил Карагьозов, Кристиян Христов, Раиф Мурадов, Рафаил Пърликов, Руслан Иванов, Александър Якимов, Виктор Ергин, Петко Петков, Леонардо Силва, Флавио Карвальо (Александър Мицев, Петър Добринков)

RELATED ARTICLES

Most Popular