Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионКюстендилС питка с мед и здравец посрещнаха най-новите "дриновци" в Кюстендил

С питка с мед и здравец посрещнаха най-новите “дриновци” в Кюстендил

Новият директор Румяна Здравкова лисна менче с вода пред 40 първокласници

 

С много емоции, вълнение, безброй цветя и малко сълзи, при спазване на всички здравни мерки, започна новата учебна година в ОУ “Проф. Марин Дринов” в Кюстендил. В едно от елитните и най- стари учебни заведения в областния град за 112-и път удари школският звънец. Коронавирусът раздели празника в две части, като предимство имаха, разбира се, най-новите и малки “дриновци”. 40 първокласници, които ще черпят знания в две паралелки, под ръководството на трима преподаватели – Галина Мачикова, Снежка Стоева, Людмила Мирева и Елисавета Йовева, първи прекрачиха училищния праг.

Сред гостите на първия учебен ден бе Маринела Александрова, старши експерт за обучението в начален етап в РУО-Кюстендил, Агнес Анева, бивш възпитаник на учебното заведение и представител на Обществения съвет към училището, бивши учители.

Тържествената част започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг на България под звуците на “Мила Родино”.

Празникът бе съпътстван с богата литературно-музикална програма, в която се включиха ученици от различни възрасти. Те приветстваха първокласниците с “Добре дошли” и им отправиха пожелания за спорна и успешна първа учебна година.

От тази година ОУ “Проф. Марин Дринов” има нов директор и това е Румяна Здравкова, която спечели конкурса след пенсионирането на Татяна Танева. Тя поздрави първокласниците, които за първи път прекрачват прага на родното училище, с „Добре дошли!” и им пожела да се учат и творят, да се забавляват и играят, да мечтаят и намерят верни приятели. След приветствието си тя лисна менче с вода пред първокласниците, които на входа бяха посрещнати с питка с мед и китка здравец.

Училището стартира новата учебна година с 544-ма ученици, разпределени в 22 паралелки от 1-ви до 7-и клас след обединението с ОУ “Даскал Димитрий”.

Сградата бе реновирана през лятото, кабинети, коридори и залите също са обновени. Проблем с учителски кадри няма. Преподавателите са единодушни, че обучението на децата в класните стаи е от изключително значение и си пожелаха през цялата учебна година да се виждат и контактуват със своите ученици и да не се налага отново дистанционно обучение.

“Нека всички да са здрави, упорити и най-вече усмихнати. Децата заслужават добро обучение в спокойна училищна среда и им пожелавам успешна нова учебна година”, каза Йорданка Чанева, преподавател на второкласници.

RELATED ARTICLES

Most Popular