Friday, May 17, 2024
HomeСпортС победа над дубъла на Пирин Благоевград, Беласица направи още една...

С победа над дубъла на Пирин Благоевград, Беласица направи още една крачка към втора лига

Мачът от 30 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Пирин ІІ Благоевград и Беласица Петрич се игра на стадион Христо Ботев вместо на стадион Мусала в град Рила. Този мач премина при непрекъснат валеж от дъжд.
През първата част  на срещата петричките футболисти не играха по най-добрия начин. Те опитаха няколко центрирания пред наказателното поле на домакините, но това не им донесе успех. В 37-ма минута Айвън Ангелов се възползва от грешка на домакините и изпрати топката в мрежата за 0:1.
На почивката наставникът на Беласица Николай Николов направи обстоен разбор на първото полувреме и даде насоки как да се излезе от ситуацията. След подновяване на играта петричките футболисти изглеждаха по съвсем различен начин. В 52-ра минута след атака по фланга на Йордан Тодоров последва центриране и Патрик Попов с глава отбеляза рядко красиво попадение за 0:2. Поетапно наставникът на Беласица Николай Николов пусна в игра Марти Таушанов, Аспарух Шамкалов, Мартин Русков, Божидар Янков и Живко Димитров на местата на Айвън Ангелов, Атанас Крачоров, Иван Вълчанов, Йордан Тодоров и Аспарух Смилков. Нещата на терена се промениха, играта на Беласица стана по-оживена и по-разнообразна. В 71-ва минута след флангова атака на Аспарух Шамкалов последва шут по земята към вратата на домакините и Патрик Попов с крак разтресе напречната греда. Така при много добро съдийство то страна на Мартин Спасов с асистенти Йордан Гошев и Георги Спасов мачът завърши при резултат 2:0 за отбора на Беласица.

С тази победа отборът на Беласица остана на върха на таблицата със 72 точки.
Около 70 зрители, независимо от лошото време и в работен ден, бяха дошли в Благоевград  да подкрепят любимия си отбор и в този мач.

След последния съдийски сигнал старши треньорът на Беласица Николай Николов сподели следното: „Доволен съм най-вече от резултата. За пореден път нашите футболисти бяха подценили противниковия отбор, който е изграден от доста млади футболисти, смятайки, че сами ще се победят. Така беше срещу Сливнишки герой и Хебър ІІ Пазарджик.  Тотално проспахме първото полувреме. През втората част отборът изглеждаше по друг начин. Доволен съм от играта на петимата футболисти, на които дадох шанс за игра в този мач. Дадох почивка на футболистите до понеде
лник с уговорката да се готвят самостоятелно по места. Всичко това правя заради натрупаната умора от досега изиграните срещи“.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Валентин Костов, Атанас Димитров, Атанас Чепилов, Любомир Христов, Айвън Ангелов, Иван Вълчанов, Патрик Попов, Аспарух Смилков, Йордан Тодоров /Аспарух Шамкалов, Марти Таушанов, Мартин Русков, Живко Димитров, Божидар Янков/

Ташко Сульотов

RELATED ARTICLES

Most Popular