Friday, May 17, 2024
HomeСпортС трима нови стартира зимната подготовка на „Беласица”

С трима нови стартира зимната подготовка на „Беласица”

Отец Ангел Кочев отслужи водосвет за здраве, кметът Димитър Бръчков направи заявка за първо място в групата

18 футболисти се появиха на първата тренировка от първия етап на зимната подготовка на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” в четвъртък.
Новите между тях са полевите играчи Александър Смилков и Атанас Карачоров и вратарят Боби Груев. Смилков и Карачоров играха само един полусезон във втородивизионния „Монтана” от едноименния град и предпочетоха да се завърнат в бившия си отбор. Вратарят Груев е играл за последно в ЦСКА-1948.
Преди да започне тренировъчният процес, беше направен водосвет за здраве и успех от известния спортен деятел и любител на футбола отец Ангел Кочев, придружен от камерен състав певци.
„Честит празник и за много години. Пожелавам ви подготовка без контузии и болести и Бог да ви закриля през цялата година. Пожелавам ви пълен успех през пролетния дял на първенството и да бъдете новият член на Втора професионална лига от есента”, заяви отец Ангел Кочев. Той напръска със светена вода присъстващите, между които бяха председателят на ОбС Георги Тренчев и кметът на общината Димитър Бръчков.
Градоначалникът се обърна към всички присъстващи с пожелание за здраве и успехи през цялата година. „Малката стъпка води до голямата. Очаквам от вас – треньори и футболисти – да направите голямата крачка напролет и да заемем първото място, което ни осигурява участие във Втора професионална лига от есента. „Беласица” е общински клуб, с цел да се развиват всички възрастови групи. Изпращаме един от най-големите футболисти на „Беласица” – Костадин Кабранов, като изказвам искрени съболезнования към семейството му. На добър път в мачовете през пролетния дял на първенството”.
Най-верните привърженици също наблюдаваха от близо първата тренировка от зимната подготовка на любимия си отбор и пожелаха много победи на „Беласица”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular