Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортТреньорът на „Беласица”: С много труд, качествена селекция и подкрепа на феновете...

Треньорът на „Беласица”: С много труд, качествена селекция и подкрепа на феновете ще влезем във Втора лига

Преди да изведе футболистите от мъжкия отбор на ОФК „Беласица” за първа тренировка от подготвителния цикъл за пролетния дял на първенството на ЮЗ трета лига, наставникът им Николай Николов даде интервю пред “Вяра”:
– С каква нагласа стартирате зимната подготовка на „Беласица”?
– Възлагам много големи надежди на футболистите. Отборът има потенциал и организация. Крайно време е „Беласица” да оглави таблицата на ЮЗ трета лига и да остане там до края на първенството, за да изпълним поставената ни цел.
– Много неща се изговориха около селекцията на мъжкия отбор. С какво ще стартира първият етап от зимната подготовка? Кои са окончателно напусналите и освободените и какво ново се привлича от клуба и от отбори извън Петрич?
– Освен четиримата футболисти – Михаил Бешев, Кирил Киров, Лъчезар Давков и Александър Смилков. Всички останали засега са потвърдили участието си в отбора. Сигурните в момента, които дадоха дума да се включат в зимната подготовка, са Аспарух Смилков и Атанас Карачоров – които за последно играха във втородивизионния „Монтана”. Присъединява се и вратарят Борис Груев – за последно играл в отбора на ЦСКА 1948. Селекцията при нас е отворен процес. Все още очаквам отговор от класни футболисти, играли досега в професионални отбори.
– Обявени бяха седем контролни срещи. Така ли ще остане, или ще има промени, макар и в движение?
– По категоричен начин заявявам, че обявените седем контролни срещи ще бъдат изиграни.
На 19 януари срещу „Марек”;
На 22 срещу втория отбор на ЦСКА 1948;
На 26 януари срещу „Септември” (София);
На 29 януари срещу „Миньор” (Перник);
На 02 февруари срещу „Пирин” (Разлог);
На 05 февруари срещу елитния „Академия Пандев” от Северна Македония;
На 12 февруари срещу „Пирин” (Гоце Делчев).
Часовете и терените на игра ще се доуточняват допълнително.
– От отборите, кандидати за първото място в групата, най-сериозна селекция прави бившият ви тим ФК „Кюстендил”. До момента привлякоха 4-ма нови футболисти, очаква се още един да се присъедини до старта на зимната подготовка. Какъв е коментарът ви по този въпрос?
– Отборът на ФК „Кюстендил” винаги е претендирал за първото място и никога ръководството, треньорският щаб и футболистите не са спрели да мислят за влизане във Втора лига. Аз мисля, че те ще са най-сериозният противник на „Беласица” по пътя за завоюване на първото място.
– Откакто се помни, мъжкият отбор на „Беласица” (Петрич) винаги е стартирал в понеделник подготвителния си цикъл. Сега това става в четвъртък. Защо е така?
– Избрах умишлено този голям християнски празник – Богоявление – за да ни пази Господ от контузии, болести и всевъзможни лоши неща. Надявам се да се случи това, което всички желаем – влизане във Втора лига.
– Ще има ли среща и кога с отговорните длъжностни лица от общината по въпроса за бъдещето на отбора, защото все пак те са основният спонсор. Този въпрос вълнува най-много феновете.
– Първо да започне тренировъчният процес. Следващата седмица ще се случи и това – детайлно ще се обсъди бъдещето на мъжкия отбор през втората част на първенството.
– Какви ще са първите ви думи към футболистите, преди да ги изведете за първа тренировка?
– Нито крачка назад! Първото място ни зове. Имаме поставена цел от кмета, а тя е влизане във Втора лига. Това може да стане факт при много добра работа от всички, добра организация, качествена селекция и постоянната подкрепа на феновете, независимо къде и срещу кого ще играем.
– Какво е необходимо на мъжкия отбор на „Беласица”, за да се върне в професионалния футбол?
– Постоянство и увереност на самите футболисти, че могат да постигнат тази цел.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular