Monday, May 20, 2024
HomeРегионБобов долТаланти от Бобов дол и Дупница грабнаха награди от конкурса „Звезди в...

Таланти от Бобов дол и Дупница грабнаха награди от конкурса „Звезди в радиото – 2023”

Певци и музиканти от Бобов дол и Дупница са сред победителите на XII конкурс за млади таланти „Звезди в радиото – 2023” на Радио Благоевград. Божидара Красимирова от Бобов дол е победител в раздел „Инструменталисти” благодарение на изпълнението си на тамбура. Божидара Иванова от Дупница се класира на трето място в раздел „Популярна музика”.Бобовдолецът Велислав Иванов печели специалната награда на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители (ОбКС на СБУ) с тамбура. За отлично представяне с народно пеене Теодор Тричков от Бобов дол е удостоен с награда на НХ.

Диана Александрова, също от Бобов дол, е удостоена с награда на Радио Благоевград за фолклор (народнопеене). Пламена Манастирска от Бобов дол е сред наградените за отлично представяне с фолклор от Регионалното управление на образованието в Благоевград.Сред получилите поощрителни награди са бобовдолските таланти Ивана Туджарова  – отличена за изпълнение на тамбура, и представилите се с фолклор Памела Николова и Клаудия Атанасов. Виктория Никова от Дупница взима поощрителна награда за популярна музика. Отличените таланти  от Бобов дол са възпитаници на местното читалище „Миньор -2006”.

Победителите в разделите „Фолклор“ и „Инструменталисти” получават диплом,медал и професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.  Класираните на първо, второ и трето място в разделите „Фолклор”, „Популярна музика” и „Инструменталисти” получават диплом и медал. Специалните награди на ОбКС на СБУ и РС на КНСБ -Благоевград, са диплом и предметна награда.Отлично представилите се в трите раздела получават диплом и медал за отличие от Радио Благоевград, НХГ „Св. св. Кирил и Методий” – Благоевград, и Регионално управление на  образованието – Благоевград, съобщават организаторите..Наградите ще бъдат връчени на тържествен гала-концерт на 27 април в Концертното студио на Радио Благоевград.

Талантите са оценени от жури с председател композитора Валери Димчев и членове Борис Янев – диригент на Биг бенд -Благоевград, Емануил Манолов – музикален педагог, Рина Далева – директор на БНР – Радио Благоевград, и  Светлана Солачка – директор на НХГ „Св. св. Кирил и Методий”. В „Звезди в радиото – 2023” е имало 103 участници от Югозападна България, включително от София, от Елин Пелин и други градове на страната.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular