Sunday, May 19, 2024
HomeРегионСанданскиТеди Еротеева специален гост на фестивала в Петрово

Теди Еротеева специален гост на фестивала в Петрово

Теди Еротеева ще бъде специален гост на Фолклорния фестивал “Песни от извора”, с. Петрово, съобщиха от община Сандански.
Младата народна певица се връща към корените си и с песен, и танц ще “разкаже” характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората.
Иначе, регистрацията за събитието започна. Фестивалът за автентичен фолклор „Песни от извора“ се провежда ежегодно на територията на Община Сандански – с. Петрово, местност „Извора“. Организатори и домакини са Община Сандански и кметство с. Петрово.
Целта на фестивала, който ще се проведе на 16 юли /събота/ е да популяризира и съхрани традициите на народната песен, да стимулира интереса и любовта на поколенията и да провокира към издирване, съхраняване и разпространение на фолклора.
„Песни от извора“, с. Петрово дава възможност за изява на талантливи изпълнители от цяла България да покажат характерните особености на своя регион, защото фолклорът е извор на общочовешки ценности и мост за сближаване между хората.
Фестивалът няма конкурсен характер. Всички участници получават диплом.
Заявки за участие се изпращат до 8 юли 2022г.

RELATED ARTICLES

Most Popular