Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникТежка катастрофа с трима пострадали затвори пътя Княжево-Перник

Тежка катастрофа с трима пострадали затвори пътя Княжево-Перник

Завоят е с обратен наклон, всяка седмица стават инциденти, твърдят очевидци

Тежка верижна катастрофа с трима пострадали затвори пътя от Княжево към Перник в неделния ден. Минути след 11:00 часа на телефон 112 е подаден сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие между три коли в района на Черния кос.

Веднага на място са изпратени две линейки и екипи на пожарна безопасност, които са съдействали за изваждането на заклещена жена в единия от автомобилите.

Снимки – БТА, Фейсбук, Група “Владая”

Трима пострадали са транспортирани в “Пирогов”, между тях и мъж с мозъчно-черепна травма. Извикана е и трета линейка за жена с болки в ръката.

“Трима са пострадалите в катастрофата при Владая. Единият вече е освободен, на втория му се правят подробни изследвания и прегледи, а третият е в операционна зала”, съобщиха за БТА от пресслужбата на лечебното заведение.

“Много бързо дойдоха полицията и линейките. Всяка седмица стават катастрофи тук по няколко пъти. Този завой е с обратен наклон, нищо не се прави, за да се предотвратят тези катастрофи. Няма светофар, една пешеходна пътека сложена до завоя има. Имам дете, ученичка, едвам пресичаме с нея”, коментира пред  Bulgaria ON AIR Любка Райчева.

Часове наред движението бе ограничено и в двете посоки по път I-1 София. Въведен бе обходен маршрут през автомагистрала “Струма”.

14 са жертвите по пътищата у нас от началото на годината.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular