Friday, May 17, 2024
HomeРегионКочериново"Топъл обяд" доставят на 114 кочериновци

“Топъл обяд” доставят на 114 кочериновци

Община Кочериново продължава и през тази година изпълнението на програмата за осигуряване на топъл обяд за най-нуждаещите се, съобщиха от кметството. През 2021 година обхватът е разширен и от 21 януари 114 лица от населени места в община Кочериново получават храна по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане.

Потребителите са двойно повече от тези през изминалата 2020 г. Проектът е с продължителност до 27 април, като има възможност за удължаване на срока и обхваща лица, които поради бедност и продължаващата епидемична обстановка в страната са в затруднение да осигурят прехраната си. Всеки работен ден с доставка до домовете потребителите на социалната услуга ще получават супа, основно ястие и хляб, а при реализирани икономии по проекта се предоставя и десерт.

Заявления продължават да се приемат в Информационния център на община Кочериново /партера/, където може да бъде получена и допълнителна информация относно допустимите лица и документите за кандидатстване, допълниха от администрацията.

RELATED ARTICLES

Most Popular