Friday, May 17, 2024
HomeСпортТреньорът на „Марек“: С този отбор не сме за дъното на таблицата

Треньорът на „Марек“: С този отбор не сме за дъното на таблицата

Васил Павлов е доволен от зимната подготовка на този етап

 

Треньорът на „Марек“ Васил Павлов е доволен от свършената до момента работа по време на зимната подготовка. Дупничани се готвят в домашни условия, като играят немалко контроли срещу отбори от региона или такива, които са на лагер в Югозапада. До момента те записаха победа над „Пирин“ (Разлог) с 2:0, две равенства по 1:1 срещу „Септември“ (Симитли) и „Етър“ (Велико Търново) и две загуби от „Беласица“ (0:1) и „Левски“ (Лом) с 0:4.
„Съставът ни вече се оформя. Мога да кажа, че със сигурност не сме за последните места в класирането с този отбор, който имаме. Доволен съм от зимната подготовка на този етап и това, което успяхме да свършим през паузата. Радващото е, че вече разполагаме с прилична група от футболисти, която спокойно може да играе във Втора лига и изобщо да не се притеснява дали ще остане“, коментира пред „Вяра“ треньорът на „Марек“ Васил Павлов.
Той изтъкна колко полезни са контролните срещи, тъй като дупничани не могат да тренират по възможно най-добрия начин на заснежените терени в региона.
„Хубаво е, че имаме повече контроли, защото няма къде да тренираме с тези тежки терени. Така поне момчетата придобиват още повече игрова практика. Срещу „Етър“ се получи една полезна проверка. Те са много добър отбор, а ние стояхме добре срещу тях. Теренът в Кресна беше много лош, нищо че нямаше сняг. След като изравнихме, сменихме почти всички без Милен Иванов и Иван Калайджийски. Така с друг отбор също показахме добри неща през втората част, когато имахме своите шансове. Можеше да вкараме гол след много хубав удар на Радослав Михалков от пряк свободен удар. Николай Андонов също имаше положение за гол. Това са все положителни неща, които ни дават оптимизъм за пролетния полусезон“, завърши наставникът.

Димитър ИКОНОМОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular