Friday, May 3, 2024
HomeРегионКочериновоТърсят надзорник за рекултивацията на депото на Кочериново

Търсят надзорник за рекултивацията на депото на Кочериново

Изпълнението на обществената поръчка ще струва на общината 90 000 лв.

Фирма за упражнение на строителен надзор по рекултивацията на депото за неопасни битови отпадъци в Бараково търси община Кочериново. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на дейности по изготвяне на оценка за съответствие на всички части на инвестиционния проект в съответствие със Закона за устройство на територията и строителен надзор за обект „Рекултивация на общинско депо за неопасни битови отпадъци, намиращо се в землището на с. Бараково, община Кочериново“. Рекултивацията обхваща площ от 52 800 кв. м, включваща депото, дере и ниви. Избраният изпълнител ще бъде задължен да изготви комплексен доклад за оценка на съответствието, да упражнява строителен надзор съгласно приложена към документацията техническа спецификация и подробно описаните в нея изисквания. Поръчката е на стойност 90 000 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти или заявки за участие е 3 февруари, а отварянето им – на 4 февруари.
Припомняме, че рекултивацията на депото на Кочериново започна през април миналата година. Реализира се по проект на общината по Оперативна програма „Околна среда” на стойност над 4,2 млн. лв. Рекултивацията е предприета, след като в края на 2017 г. депото е закрито, тъй като не отговаря на европейските изисквания. Извършва се от ДЗЗД “Кочериново инженеринг 2021”, спечелило проведена от общината обществена поръчка за възлагане на дейността.
Сметището притесни сериозно живеещите в Кочериново и Бараково през лятото на 2019 г., когато се бе запалило и обгазяваше не само района, но и автомагистрала „Струма“, и съседната община Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular