Sunday, May 19, 2024
HomeСпортТретият отбор на ЦСКА-1948 надви „Ботев” Ихтиман с 2:3

Третият отбор на ЦСКА-1948 надви „Ботев” Ихтиман с 2:3

Доста интересен мач изиграха футболистите на третия отбор на ЦСКА-1948 и Ботев Ихтиман. Още след първия съдийски сигнал на Валентин Стефанов футболистите на червения тим тръгнаха да търсят отбелязване на гол. В 9-та минута Кръстьо Банев овладя топката, тръгна директно срещу вратата на гостите , излъга двама от защитата им , центрира и Росен Божинов с глава откри резултата за 1:0. На два пъти по-късно Михаил Цонев и Кръстьо Банев се озоваха в удобни позиции отблизо за стрелба, но ударите им бяха неточни. В последните 3 минути на полувремето чисти голови ситуации проиграха Владимир Бахъров и Борислав Балджийски за гостите.
През второто полувреме мачът стана още по-напрегнат. В 51-ва минута след атака по десния фланг последва центриране на Богомил Христов и Рангел Игнатов с десния крак изпрати неспасяемо топката в далечния ъгъл за 1:1. Футболистите на домакините тръгнаха да търсят отбелязване на нов гол, но успяха едва в 79-та минута. Тогава влезлия Мартин Драганов насочи топката към другата резерва Кристиян Грозданов, който с глава изпрати топката в мрежата на Филип Димитров за 2:1. До края на срещата гостите опитваха с дълги топки да провеждат атаки пред вратата на домакините, но там защитата беше безупречна и не допускаше в близост нападателите на Ботев. Така при резултат 2:1 главния съдия Валентин Стефанов даде край на мача.
„Много важна победа, най-вече за самочувствие, постигнахме срещу един много силен съперник, какъвто е Ботев Ихтиман”, сподели помощник треньорът на ЦСКА-1948-ІІІ Кристиян Войнов.
Следващият мач на отбора на ЦСКА-1948-ІІІ ще бъде чак на 1 октомври срещу отбора на Славия-ІІ, защото имат трима футболисти, заети в националния отбор до 19 годишна възраст.
Досегашният старши треньор Даниел Моралес се раздели с тима по взаимно съгласие. Заедно с него напуска и помощникът му Радослав Боянов.

Ташко Сульотов

RELATED ARTICLES

Most Popular