Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКюстендилПарад и демонстрация на противопожарна техника се състояха в Кюстендил

Парад и демонстрация на противопожарна техника се състояха в Кюстендил

Водосвет за здраве и благоденствие на служителите на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) в Кюстендил отслужи на централния площад “Велбъжд” Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия – архимандрит Исаак и духовници от духовната околия.

 


По повод традиционната “Седмица на пожарната безопасност”, която се отбелязва до 18 септември, в Кюстендил се състояха и парад, и демонстрация на противопожарна техника. Показани бяха техника с висока проходимост, специализирана техника за гасене на горски пожари в труднодостъпни терени, инженерна техника.
От началото на годината досега противопожарните служби в региона са реагирали при 812 произшествия, каза директорът на противопожарната служба комисар Светослав Георгиев. За миналата година броят на произшествията е бил 912.
В периода на “Седмицата на пожарната безопасност” ще се състоят онлайн изложба с творби на деца, участници в международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”, приемна за граждани, консултации по правилата за поведение и действие на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации. В програмата е включено състезание под формата на викторина, с тематика в областта на ПБЗН.
По време на “Седмицата на пожарната безопасност” ще се състоят и дни на отворените врати, приемни за граждани, демонстративно занятие с работници в Дупница, дискусионни срещи, беседи с деца в детските заведения.

RELATED ARTICLES

Most Popular