Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаТърсят доставчик на линейка за ромската общност в Дупница

Търсят доставчик на линейка за ромската общност в Дупница

Община Дупница търси доставчик на линейка. Обявена е процедура за избор на изпълнител за доставка на медицински автомобил с оборудване по проекта за подкрепа  на ромското включване. Предложената оборудвана линейка трябва да е нова и да не е ползвана за никакви цели. Тя трябва още да
отговаря на изискванията на Закона за движение по пътищата. Като крайно изделие линейката трябва да отговаря на изискванията на действащия в момента стандарт БДС EN 1789:2007 или еквивалент. Избраният изпълнител трябва да достави специализирания автомобил за не повече от 180 календарни дни от датата на получаването на заявката от възложителя. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 104 310 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е 13 февруари.

Припомняме, че миналата година бе спечелен проект „Интегрирани мерки в подкрепа на ромското включване в община Дупница” по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” на стойност 1 466 230 лева, финансиран чрез Европейското икономическо пространство.

Проектът предвижда осигуряване на мобилен здравен кабинет, мобилен рентген, линейка, ремонт на ДГ “Таушаница”, изграждане на детска площадка в кв. “Каваклия”, на фитнес площадка в кв. “Гиздова махала”, изнесени класни стаи в няколко училища, набавяне на учебни и технически пособия, оборудване на спортната зала към ОУ “Христаки Павлович”, закупуване на машина за сметосъбиране обучения.

Сред целите на проекта са подобряване на здравния статус, улесняване на достъпа до образование, здравеопазване и заетост на ромската общност. Цели се и подобряване на жизнената й среда, тъй като основните проблеми са свързани с ранното отпадане от училище, ниското образование, липсата на трудови навици.

RELATED ARTICLES

Most Popular