Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионБобов долУвеличават заплатите на кметовете на Бобов дол, Мламолово и Големо село

Увеличават заплатите на кметовете на Бобов дол, Мламолово и Големо село

Елза Величкова ще взима 3 775, Милчо Михайлов -1 379, а Васил Васев – 1 248 лева

Увеличават с 10 % заплатите на кметовете на Бобов дол, Мламолово и Големо село. Основното месечно възнаграждение на кмета на миньорската община Елза Величкова става 3 775, на управника на Мламолово Милчо Михайлов -1379, а на колегата им в Големо село Васил Васев – 1 248 лева.
Увеличението е мотивирано с приетото на 29 юли постановление, с което са одобрени допълнителни трансфери по бюджетите на общините за делегираната от държавата дейност 122 „Общинска администрация“. Предложеното 10-процентното увеличение е в рамките на определените средства по споменатото постановление и след извършен анализ на разходната част на делегираните от държавата дейности, става ясно от докладна записка на Елза Величкова до Общинският съвет.
Ако местният парламент одобри предложението, заплатите ще бъдат увеличени със задна дата – от 1 юли. В докладната се предлага още общинските съветници да вземат решение размерите на допълнителните трудови възнаграждения с постоянен и непостоянен характер на кметовете на кметства да се определят от кмета на общината съгласно действащата нормативна уредба за заплащане на труда, вътрешните правила за организация на работната заплата и в рамките на утвърдения бюджет. Общинският съвет ще вземе решение по докладната на заседание на 8 септември.

 

,

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular