Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБанскоУлеснение! В Банско плащат паркинг с мобилно приложение

Улеснение! В Банско плащат паркинг с мобилно приложение

Жителите и гостите на Банско ще могат да заплатят престоя си в платените зони за кратковременно паркиране и чрез мобилното приложение PayPark от 5 юли. След еднократно въвеждане на данните за автомобила апликацията дава възможност за бързо, лесно и удобно заплащане чрез SMS или банкова карта, като системата ще запазва данните на потребителя, а при необходимост могат да бъдат правени и промени. Чрез новия метод потребителите ще заплащат и безкасово, което гарантира плащането само на размера и стойността на самата услуга, без включени допълнителни такси.

Нововъведението е с цел улеснение на потребителите, ползващи възможността за паркиране в рамките на „зелена зона“ на територията на общината. Предимствата са лесно заплащане само с един клик, история на извършените плащания и пряка връзка с колцентъра. Дигиталното безкасово плащане позволява услугата да бъде използвана и от чуждестранни граждани, които имат банкови карти MasterCard или Visa.

Приложението показва пределите на зоната, като автоматично определя дали превозното средство попада в зона на платен паркинг спрямо локацията. За улеснение на гостите на Банско има възможност за запазване на местоположение при паркиране в платената зона с цел по-лесна навигация до автомобила впоследствие. Новата услуга предоставя детайлна история на всички направени плащания и позволява да се визуализира информация като работно време на платена зона за паркиране.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular