Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаД-р Александър Паризов от коалиция ГЕРБ-СДС: Целият изборен закон беше гласуван в...

Д-р Александър Паризов от коалиция ГЕРБ-СДС: Целият изборен закон беше гласуван в услуга на ДПС

Даниел Александров призова младите хора, които живеят или са живели в чужбина, да споделят идеите си за развитие на региона

Развитие на туризма и надграждане на добрите примери в тази посока са сред най-добрите предпоставки за разкриване на нови работни места в региона. Това каза кандидатът за народен представител д-р Александър Паризов по време на участието си в предаване, излъчено на живо чрез ФБ страницата на ГЕРБ-Дупница. Паризов изтъкна факта, че областта разполага с чудесни условия за развитие на сектора, визирайки Седемте рилски езера, минералните извори в Сапарева баня и Кюстендил, както и проучваното находище в село Бистрица. „Реализирането на подобни идеи и работата в тази посока ще променят общия облик на региона. Още в предишния мандат ГЕРБ заложи добри основи за развитието и на религиозния туризъм в областта, предоставяйки държавни средства за ремонти на параклиси, манастири и храмове. Всички тези усилия няма как да не променят интереса на инвеститорите и съответно да се разкриват на нови работни места в бъдеще”, сподели д-р Паризов. Вторият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС Даниел Александров отправи апел към всички българи, които са се завърнали от чужбина по време на пандемията, да проявят активност със свои идеи и предложения, свързани с развитието на страната и областта. „От началото на пандемията много българи се завърнаха в страната и немалък процент от тях останаха да живеят тук. Искам да се срещна с тези хора и да обсъдим техните виждания. Ще бъда радостен да ги чуя и разговарям с тях, защото мисля, че могат да дадат немалко предложения за развитието на региона”, апелира Александров.

В продължение на 1 час кандидатите за народни представители отговаряха на питания от страна на гражданите. Предстоящата трета вълна на Ковид-19 и начините за предпазване от инфекцията бяха сред въпросите към д-р Паризов. Той напомни, че правителството на ГЕРБ е направило много за овладяване на последиците на пандемията, като мерките за подпомагане са запазени и работещи и към днешна дата, включително допълнителните средства за лекарите на първа линия. Паризов обърна внимание на факта, че служебното правителство разформирова НОЩ, но в същото време създаде една комисия по ваксинация, която ще продължи да извършва същите функции. Въпреки това планът за ваксинация на населението буксува и България изостава спрямо останалите европейски държави, отбеляза д-р Паризов. Към кандидатите за народни представители бяха отправени и въпроси, свързани с новото изборно законодателство и въвеждането на машинния вот. „Участвах в дебатите за новия Изборен кодекс. Парламентарната група на ГЕРБ беше против изцяло машинен вот. С машини се гласува в 4 държави, сред които Венецуела и Бразилия. Навсякъде в Европа и развитите страни машините са отхвърлени. ГЕРБ определя този изборен закон като противоконституционен, защото в този си вид той ограничава и нарушава човешките права. В затруднение ще бъдат хора, които имат проблем със зрението или други функционални затруднения. Отвори се една вратичка, че под 300 души избиратели ще гласуват на хартия, което беше другото учудване за групата на ГЕРБ, предвид че се приема изцяло машинно гласуване. Всички тези проблеми са коментирани на глас от трибуната на Народното събрание. Целият изборен закон беше гласуван в услуга на ДПС. Ако предишните секции в Турция са били 35 на брой, сега те са 117. Да предположим, че средно в една секция има 300 души избиратели, можете сами да прецените колко хора ще отидат да гласуват в тяхна полза”, коментира бившият народен представител д-р Александър Паризов. Той призова хората да не се страхуват от машините и да отидат да упражнят правото си на глас.

Даниел Александров определи новия изборен закон като пример за национално предателство към всички българи. „За мен решението на партиите в 45-ото Народно събрание е пример за национално предателство. Преди години ми предложиха да сменя своята националност и да се боря за друга държава. Предложиха ми прекрасни условия – високо заплащане и стандарт за мен и  моето семейство, въпреки това отказах, защото искам да се състезавам за знамето на България. Всичко, което се видя в 45-ото Народно събрание, беше единствено и само за лични интереси”, категоричен бе Александров.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Хубаво.Ама утепанци къде бехте преди изборите бе. Брей властта е много сладко нещо.И вие ли ще сте толкова крадливи като другите.

Comments are closed.

Most Popular