Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаУспех! Дупничанинът Вертер Стоилов на финал на Националното студентско първенство в Швейцария

Успех! Дупничанинът Вертер Стоилов на финал на Националното студентско първенство в Швейцария

Дупничанинът Вертер Стоилов постигна голям успех на международната сцена в спорта тенис на маса. Състезателят на СКТМ “МАРЕК 76”  спечели два последователни турнира в Швейцария, които го класираха на финала на Националното студентско първенство, което ще се проведе в началото на 2022 година.
Състезаващият се и в “А” група при мъжете дупнишки тенисист е студент в един от най-престижните университети в света – EPFL. След изиграния и втори финал, в който се наложи с 3:1 гейма над първата ракета на Лозана, Стоилов си осигури място за финала, където ще бъде поставен под номер 1 в схемата. При над 150 участници нашето момче успя да ни зарадва в края на годината, като успя да се справи с всички състезатели от няколко спортни университета в Швейцария.
„Това е много приятна новина за нас, но не съм и изненадан. Той е и републикански студентски шампион на България, а сега не спира да ни радва и зад граница. След като Дея Милтанова спечели специалната награда на “Спортист на Дупница”, сега и Вертер Стоилов за пореден път доказа, че образованието и спортът могат да вървят ръка за ръка. Респект към техния труд. Пожелавам на всички една по-успешна и здрава година!“, коментира президентът на СКТМ „МАРЕК 76“ Иван Иванов.
Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular