Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилУченик от ПГИМ-Кюстендил с медал от национално състезание по предприемачество

Ученик от ПГИМ-Кюстендил с медал от национално състезание по предприемачество

Възпитаник на ПГИМ-Кюстендил постигна успех в Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“. За участие в националния кръг, който се проведе в НПГ „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев, бяха класирани 24 иновативни бизнес идеи на ученици от професионалните гимназии по икономика в страната. Сред тях беше и идеята на Кристиян Борисов от 12.в клас, специалност „Оперативно счетоводство“ – контейнер за смет с автоматично сортиране на отпадъците „Чисто и зелено“/„Cleanandgreen“.

Участниците на националния кръг бяха разпределени на случаен принцип в шест екипа. Екипите генерираха бизнес идеи по темата „Предприемачество в изкуството.“ Предложенията бяха оценявани от жури, в което участваха представители на катедра „Предприемачество“ в УНСС, Асоциацията на застрахователните брокери, Джуниър Ачийвмънт България, бизнесът и общината в гр. Гоце Делчев.

Екипът на Кристиян представи и защити аргументирано идеята си за дигитална четка за рисуване, която работи бързо и прецизно, може да рисува  с три различни ширини на рисунъка, да се почиства лесно със специално създаден за нея разтвор от екологично чисти продукти. Журито класира идеята на трето място в отборното класиране.

За представянето си Кристиян получи медал, сертификат за участие и много подаръци. А УНСС признава оценка отличен /6,00/ за кандидатстване в специалност „Предприемачество“.

От училището изказаха поздравления за Кристиян и неговия ръководител Диляна Боева.

RELATED ARTICLES

Most Popular