Friday, May 17, 2024
HomeРегионБлагоевградУчениците от община Благоевград ще учат от вкъщи

Учениците от община Благоевград ще учат от вкъщи

В Радомир и Земен вече преминаха на дистанционно обучение

Учениците от община Благоевград преминават към обучение в електронна среда за срок от една седмица от вторник, 26 октомври, поради покачване на заболеваемостта от коронавирус. Това потвърдиха от Регионалното управление на образованието в Благоевград. „На база на решение на РЗИ – Благоевград, предвид достигната четиринадесетдневна заболеваемост от COVID-19 над 750 на 100 000 население, се организира обучение в електронна среда“, обясниха от инспектората. Учениците от 1-ви до 12-и клас в община Благоевград се очаква да влязат в класните стаи от 2 ноември.
Както писахме, от понеделник учениците в общините Сандански и Кресна се обучават дистанционно. В 6 общини в област Благоевград обучението се извършва на ротационен принцип – Симитли, Петрич, Разлог, Белица, Хаджидимово и Струмяни.
Училищата в още две общини в Пернишка област – Радомир и Земен, също са преминали на дистанционно обучение, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Досега там учениците учеха на ротационен принцип, редувайки присъствено с обучение в електронна среда.
Така общините, в които се практикува онлайн обучение в региона, стават 4 – в Перник и Брезник то е въведено от 21 октомври. В общините Трън и Ковачевци заниманията ще продължат на ротационен принцип.
През последните три дни в Пернишка област са регистрирани 264 нови случая на COVID-19. От тях 7 са деца до 9-годишна възраст, 14 са тийнейджъри.

RELATED ARTICLES

Most Popular