Wednesday, May 15, 2024
HomeОживлениеУчители от Перник показаха "Пластика"

Учители от Перник показаха “Пластика”

Борислава Борисова и Емануил Врангов представиха изложбата “Пластика” в пернишката галерия “Кракра”. Двамата са учители по изобразително изкуство от 9-о средно училище „Темелко Ненков“ и това е първата им обща експозиция.

Борислава Борисова и Емануил Врангов впечатлиха гостите със своите творби – керамика и интересната техника папие маше, което в превод буквално означава сдъвкана хартия. Сред творбите на Врангов се откроиха “Малкият принц с книга”, “Клоуни музиканти”, “Мъж със самолет”, “Художничка”, “Двама танцуващи”…

Борислава Борисова също представи красиви творби като “Светилище”, “Църква”, “Тихо смирение” и още много изящества. Тя е завършила Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград. Учител е по изобразително изкуство в СУ “Темелко Ненков” – Перник, ръководител на ателие по приложни изкуства и помощник в ателие “Керамика и стъкло”. Участвала е в изложбите: “Крачка в различното” (2019), традиционната изложба “Сурва” (2017), Коледна изложба 2017, обща изложба “Ден на жената” (2015), в пленера “Цари Мали град” и други. Освен като учител по изобразително изкуство работи в областта на керамиката, скулптурата и живописта.
Изложбата може да бъде видяна до 28 януари 2022 г.
Фотограф: Андон Тацев

 

RELATED ARTICLES

Most Popular