Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаФеноменът "Не подкрепям никого"

Феноменът “Не подкрепям никого”

 

Броят на разочарованите стремглаво расте, в област Кюстендил за 5 месеца бележат ръст с цели 368 души

 

1826 души от област Кюстендил избраха на последния вот да отидат до урните, за да отбележат, че не подкрепят никого. И това със сигурност са хора, които не могат да бъдат наречени  хейтъри. Защото не са! Хейтърът би седял вкъщи през целия изборен ден и в продължение на часове щеше да хули с попръжни всички наред във виртуалното пространство. Вероятно компания щяха да му правят бирата, тънко нарязана наденичка и телевизора. Така щеше да има двойната възможност да следи целия изборен процес и да псува на воля всеки политик и общественик, който има дързостта да му се изправи пред очите. Но най-важното, почти със сигурност нямаше да отиде да гласува. Защото не вижда смисъл, защото всичко е предопределено, защото каквото и да направи държавата работи срещу него и най-вече, защото никой не заслужава неговия глас и неговото усилие да се изправи пред секционната комисия. Въпрос извън неговите принципи е въобще да участва в цялата тази мизерия наречена избори.

Тук обаче профилът е различен. Зад него стоят истински разочаровани от политическата система, партийните платформи и кандидатите включени в листите. Но отговорни! Хора, които смятат, че това е единственият им останал начин да изразят своята гражданска позиция, надявайки се най-сетне на някой да му светне червената лампа, че не са никак малко. Събрани всички заедно “неподкрепящите” в страната минават 4 %-та бариера. Тук говорим за цяла една парламентарна група. Очевидно те са много повече от феновете на Мая Манолова, Слави Трифонов,  ген. Стефан Янев и още десетки партии и партийки, които се борят за народната любов и най-вече за държавна субсидия.

В област Кюстендил “Не подкрепям никого” са качили своя резултат в сравнение с предишния парламентарен вот. На 2 октомври 2022 година знак за отрицание за поставили 1 458 души, само 5 месеца по-късно техният брой набъбва с цели 368 души и достига до 1826. Гласовете им са недостижим резултат за 2/ 3 от партиите, които се явиха на парламентарните избори.  В сравнение с другите участници в изборите,  ръстът при недоволните в областта е по-голям от този на БСП, ИТН и други, които се радват на постигнатия резултат и благодарят на своите избиратели избирателите. Няма кой обаче да благодари на недоволните от постигнатия резултат…

Сигналната лампа трябва да свети в пурпурночервено за всички, които смятат да се занимават с политика и занапред. Хоризонтът на бъдещия парламент очевидно няма да бъде нито широк, нито дълъг. През настоящата година предстоят и местни избори. С темповете, с които нараства броят на недоволните в областта ще премине и 2 000 гласа, а по поведението на новите депутати ще можем да гадаем до колко би стигнали в национален план.

И тук в повечето случаи говорим за образовани хора, които имат средно и над средно образование, които чакат сламка, за да се закачат и лъч на надежда да повярват, че нещата могат да вървят и към добро. Това са хора, които искат да видят в листите разпознаваеми и ангажирани личности, които да не повтарят заучени фрази, а да се приземят и стъпят здраво на земята, където вървят и работят обикновените хора. На ход сте вие, господа кандидати за власт. От другата страна очевидно стоят тези, които не подкрепят никой от вас!

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Ходихме да гласуваме цялото семейство.Е не знаех че има такава опция, иначе цялото ми семейство щяхме да я предпочетем.Продажници на България и на всичко българско и родно .Тука вече нито Левски нито Ботев ще помогнат.Следващият път ако изборите са отново тая година требва да се яви некои “Пиночет Български “. Амин дай боже .Боклуци с лопата да ги ринеш у парламенто.

Comments are closed.

Most Popular