Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникФестивалът "Видовденчета" огласи с музика и детски смях Брезнишко

Фестивалът “Видовденчета” огласи с музика и детски смях Брезнишко

Стотици изпълнители и гости се включиха във фестивала на детското творчество “Видовденчета”. Той се организира от настоятелството на СУ „Васил Левски” със съдействието на община Брезник и местна фирма.

Веселото събитие се състоя на открита сцена в брезнишкия парк Бърдото. Празникът „Видовденчета” се провежда за втори път. Първото му издание беше през 2019 година. Амбицията е той да стане ежегоден. Сега проявата събра повече от 200 талантливи деца от Брезник, Перник и цяла Софийска област. Огромна 40-метрова черга беше постлана вместо червен килим за участници и публика на поляните пред сцената. Малките таланти пяха, танцуваха, свириха – заслужено получиха оглушителни аплодисменти и викове “Браво!”.

Няколко шатри, издигнати върху зелената трева, даваха поле за изява на сръчни ръце. Децата майсториха различни красоти. Специални гости на празника бяха народните певици от Граовско Ива и Ева Валентинови, които извиха кръшни гласове в топлия юнски ден. А иначе в Брезнишко вече се готвят за традиционния събор „Видовден”. Той ще се проведе на 25, 26 и 27 юни.

RELATED ARTICLES

Most Popular