Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаХиляди фенове пеят и плачат за Везенков, падат на колене да остане

Хиляди фенове пеят и плачат за Везенков, падат на колене да остане

На трезва глава ще взема решение за моето бъдеще, категоричен е баскетболист номер 1 на Олимпиакос

Феновете на Олимпиакос устроиха грандиозно посрещане на Александър Везенков и неговите съотборници след спечелването на титлата в Гърция. Привържениците се събраха пред Двореца намира и дружбата в Пирея, където отпразнуваха златото на баскетболния тим.
Българският национал, чийто род е от Бобошево, бе аплодиран от хиляди запалянковци. Синът на баскетболната легенда Сашо Везенков е най-големият любимец на феновете на Олимпиакос и те са готови на всичко, за да го задържат в гръцкия гранд както през следващия сезон, така и завинаги.
По време на празненствата след титлата на Олимпиакос, те промотираха и новата си песен, посветена на Везенков.

“Саша остани в Олимпиакос и откажи на Сакраменто” е цензурираната версия на хитовото изпълнение в Пирея, което кънтеше навсякъде около залата при появата на Спортист №1 на България там.

Александър Везенков и Олимпиакос получиха своите златни медали и титлата в мъжкото баскетболно първенство на Гърция, която спечелиха след 3:1 в серията с Панатинайкос на 16 юни. Специалната церемония се проведе късно в събота в Двореца на мира и дружбата в Пирея пред около 9000 зрители.
Баскетболистите от Олимпиакос показаха, че са добри не само на паркета, но и извън него. Веднага след празненството в залата по повод титлата в гръцкото първенство, те се отправиха към един от най-големите нощни клубове в Атина. Там отново българският национал Александър Везенков беше в центъра на събитието.
Крилото на гранда от Пирея чу за пореден път новата песен посветена на него. Този път музиката в заведението спря, за да може всички присъстващи да я изпеят на Спортист номер 1 на България за изминалата година. Най-активни в пеенето обаче бяха съотборниците на Саша, които очевидно също се надяват да продължи да носи червения екип.

„Този сезон беше изключително труден, но и изключително успешен – спечелихме три титли и загубихме финала на Евролигата за една стрелба. Може да ни боли и да го мислим, но трябва да сме благодарни, защото изживяваме моменти, които може и да не дойдат пак“, коментира Александър Везенков пред Sportal.
„Много се радвам за този отбор. Като дойдох в Олимпиакос преди пет години дори не съм и сънувал, че феновете ще пеят името ми. Няма как да не съм развълнуван и да не ми харесва. Знам, че хората искат да остана, но знам и че трябва на трезва глава и да решим какво е най-добре да направя като сравним кои са най-добрите параметри. В последните две години не бяхме губили много време в гръцкото първенство. Загубихме два мача в последните две години и мисля, че се справихме страхотно. Когато единият играе за другия и всички за отбора, тогава могат да се постигнат много неща.
Искам да благодаря на феновете на Олимпиакос за всички тези емоции, които дават на всеки мач на мен и на отбора. Каквото и да стане, те винаги ще имат специално място в моето сърце“, сподели Везенков.

RELATED ARTICLES

Most Popular