Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаТриумф! Златното момиче на СК Патриот Алисия Сусанина първа на Световната купа...

Триумф! Златното момиче на СК Патриот Алисия Сусанина първа на Световната купа в Будапеща

Златното момиче на СК Патриот (Дупница) Алисия Сусанина стана първа на Световната купа по кикбокс в Будапеща, Унгария.

Тя завоюва титлата при девойките старша възраст в стил лоу кик в кат. до 60 кг. Като титуляр в своята категория, дупничанката беше изтеглена да играе директен финал срещу победителката от двубоя Босна и Молдова. Срещу Сусанина се изправи босненката, но дупнишката състезателка поведе по точки още в началото, като напълно доминираше и в трите рунда.

„Настроението е на шест, много сме щастливи от постигнатата победа и за момент не сме се съмнявали в нашето момиче!“, сподели за “Вяра” треньорът на Алисия – Драгомир Кацаров. Призовавам всички да бъдем единни, да се подкрепяме и да си помагаме, защото за пореден път доказваме колко малка и малобройна държава сме, а постигаме завидни резултати дори и срещу много по-големи държави от нашата, категоричен е Кацаров.

На шампионата в Будапеща България участва със 113 състезатели в 199 теглови категории, във всички стилове.
Страната ни ще се опита да защити второто си място в комплексното класиране от миналата година в конкуренцията на 2001 кикбоксьори от 43 държави.
Световната купа в Унгария е един от най-елитните и най-стари международни турнири част от Световните серии на WAKO с огромно значение за ранглистата на състезателите.

Припомняме, че в края на месец май Алисия Сусанина завоюва златен медал на Световната купа по кикбокс в Истанбул, Турция.

RELATED ARTICLES

Most Popular