Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаХристо Михалчев горд с постиженията на дупнишките „гладиатори“

Христо Михалчев горд с постиженията на дупнишките „гладиатори“

На Балканското в Сараево се справиха дори със силните турски състезатели, коментира треньорът

6-ма състезатели от СК „Гладиатор“ – гр. Дупница взеха участие в балканското първенство по таекуондо в Сараево. Дупнишките бойци общо четири отличия от форума в столицата на Босна и Херцеговина.
Треньорът Христо Михалчеве горд с постиженията на своите възпитаници:

„Състезанието протече в рамките на два дни. През първия ден играха кадетите, като завоювахме два златни медала, един сребърен и един бронзов. Атанас Вакавчиев и Йордан Терзийски се върнаха със златен медал, Станислава Костадинова спечели сребро, а Даниел Начков бронзов медал. Състезанието беше може би едно от най-силните балкански първенства, провели се досега, защото беше събрало повече от 600 участници. Много от играчите по категориите бяха чужденци. За първи път участват така силно всички балкански държави. Гърция и Румъния досега не бяха участвали в балканското първенство“, сподели Михалчев.

На въпрос били ли са подготвени дупнишките „гладиатори“ за конкуренцията, той отговори: „Да, предвид резултатите бяхме подготвени, имайки предвид,че във всяка категория имаше по 3-4 турци и туркини, които са водеща сила. Имат доста добри състезатели, но това не беше проблем да се справим с тях и да стигнем до златните медали и първите места.“
По думите на първия финалист със златен медал – Атанас Вакавчиев, състезанието не е било много трудно, но със сигурност не и от лесните. По пътя си към финала Вакавчиев преодоля съперници от Босна и от Турция, а в решителния мач не остави шансове на опонент от друг български клуб.

Другият „златен“ финалист Йордан Терзийски,коментира, че за него най-тежките битки са били полуфиналната и финалната. Терзийски спечели титлата, след като записа три победи срещу представители на домакините.

Даниел Начков стана трети след победа над сърбин и загуба на полуфинала от босненец.

При момичетата на второто стъпало на почетната стълбичка се качи Станислава Костадинова със сребро в кат. 52 кг. Балканската вицешампионка първо мина с 2:0 през противничка от Северна Македония, после отвя на нула две туркини, преди третата да я победи в решителния двубой за златото.
Станислава е доволна от участието си, защото е дала най-доброто от себе си, дори и да не е със златен медал: „Финалът беше доста труден – малко не ми достигна, за да спечеля пред третата поред туркиня.“

Йорданка Трендафилова в първата си среща се изправи срещу туркинята от финала на Станислава, която след два равни рунда, съдиите отсъдиха победа за турската състезателка и така тя остана без медал.
„Не съм доволна от себе си, защото можех да покажа много повече. Очаквах и аз да успея да вляза в медалите, защото това състезание беше важно за мен. Като завършек на годината исках да бъда с медал. Ще работим върху грешките, които направих в мача с туркинята, за да може да ги изгладим и в следващото състезание да покажа по-добри резултати и да вляза в медалите“, каза Трендафилова.

Георги Георгиев за жалост изгуби първата си среща срещу Босна и също остана без медал.

Мелина БАШОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular