Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаДупничанинът Александър Джорджев завоюва сребро на Балканското първенство по таекуондо

Дупничанинът Александър Джорджев завоюва сребро на Балканското първенство по таекуондо

Един от най-изявените спортисти на Дупница – Александър Джорджев постигна успех в кат. 68 кг. на Балканското първенство по таекуондо, което се проведе в Босна и Херцеговина.

В първия си мач той победи представител от Сърбия с резултат 2:0. В четвъртфиналите се изправи срещу друг сърбин и отново постигна победа, компенсирайки загубата на брат си Митко Джорджев.

На полуфиналите Сашо се изправи срещу съперник от Сърбия, Жарко, който се представя добре в настоящия момент. Александър успя да стигне до финала след победа. В битката за златото, българинът се изправи срещу съперник от Хърватия. След тежка и оспорвана среща, в крайна сметка Джорджев не успя да преодолее хърватина, отстъпвайки с 1:2, и грабна сребърния медал. Александър е представител на клуб “Левски” в националния отбор.

След награждаването дупничанинът публикува кратък пост в социалната мрежа. „Приключихме годината със сребърен медал от Балканското първенство по таекуондо! Благодаря на всички, които ме подкрепяха през годината“, написа Джорджев, като сподели снимка, на която позира с отличието в компанията на брат си Митко.

В категория 54 килограма, Християн Георгиев успя да спечели още един медал, и така стига до осмото си отличие за този сезон. Християн победи представителя на Австралия в първия си мач с резултат 2:1 и се класира за полуфиналите.Там той игра срещу съперник от САЩ, като загуби с резултат 0:2, но в крайна сметка спечели бронзов медал. Християн е представител на клуб “Ахил” в националния отбор.

Дупничанинът Митко Джорджев, представител в категория 68 килограма стартира със загуба в първия си мач срещу противник от Сърбия и напусна състезанието. При жените единствената представителка на България, Мартина Атанасова, победи хърватка в първия си мач с резултат 2:0, но в четвъртфиналите загуби от представителката на Норвегия и завърши на пето място.

Също така 17-годишният Димитър Великов, представителят на Ахил, спечели бронзов медал с две ценни победи над съперниците си и спечели първия си медал при възрастните.

Националният отбор беше под ръководството на Фарзад Золгхадри – главен треньор на националния отбор и Венцислав Соколов (СК Ахил).

Снимки – Aleksandar Dzhordzhev, Bulgarian Taekwondo Federation

RELATED ARTICLES

Most Popular