Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникВън от опасност е вече 10-годишното момче, ударено с чаша от майка...

Вън от опасност е вече 10-годишното момче, ударено с чаша от майка си

 46-годишната жена имала девет деца, Районният съд в Перник я остави в ареста 

Детето, ударено от майка му с чаша по главата, е без опасност за живота. Това съобщиха от „Пирогов“.

Оттам информираха, че в спешната университетска болница „Пирогов“ е транспортирано дете от град Перник. То е настанено в Детската неврохирургия. 10-годишното момче е в съзнание. Към момента е без непосредствена опасност за живота.

Припомняме, че прокуратурата започна разследване по случая.

Пернишкият районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение на майката. Тя е обвинена в причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Жената е направила пълни самопризнания и е заявила през магистратите, че съжалява.

Трагедията се разигра на 25 ноември в Перник. 46-годишната Ж.Д. подреждала съдове. Тя се ядосала на 10-годишния си син и се замерила по него с чаша. Ударила детето по главата. В резултат на удара черепът на момчето бил счупен. Детето е закарано в „Пирогов“ с опасност за живота. Медиците са констатирали хематоми и парчета кост в мозъка. Извършена му е спешна операция. Във вторник детето е изведено от реанимация, но остава под наблюдение в „Пирогов“, пише пернишкият сайт Мироглед.

Ж.Д. има 9 деца, едното от тях починало на 8-месечна възраст заради увреждания. Още едно от децата ѝ било с уврежданеи е настанено в Социален дом в Кюстендил. Останалите са големи.

RELATED ARTICLES

Most Popular