Friday, May 17, 2024
HomeСпортЦСКА 1948 III постигна ценна победа срещу Банско Тиим

ЦСКА 1948 III постигна ценна победа срещу Банско Тиим

На затревения терен на стадион НСА в столицата се игра мачът от 22 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между отборите на ЦСКА 1948 ІІІ и ФК Банско Тиим. Срещата беше от изключително важно значение за отбора на домакините, които само при победа можеха да се озоват над опасната зона за изпадане от групата. При първата си по-сериозна атака в 8-ма минута Кристиян Величков тръгна по левия фланг с топката, видя свободния Севи Идриз и 17-годишният нападател на армейците изпрати топката в мрежата на противниковия страж Абди Абдиков за 1:0. Десет минути по-късно Васил Димитров от домакините се пребори в наказателното поле със защитата и вратаря на банскалии и прати кълбото в мрежата на Абдиков за 2:0. Футболистите на гостуващия тим бяха непримирими и търсеха начин за отбелязване на гол. Това успяха да сторят в 29-та минута, когато Георги Фикиин след атака по десния фланг се вряза в защитата на армейците и изпрати топката в мрежата им за 2:1. До края на първата част на мача ново попадение не се отбеляза и в двете врати и футболистите се прибраха на почивка при резултат 2:1.

През втората част на мача срещата започна още по-оспорвано. В 52-ра минута отличният в този мач за домакинстващия тим Васил Димитров бе изведен от левия фланг от 17-годишния Петър Георгиев в наказателното поле на противника, овладя кълбото и стреля мигновено за 3:1. В 80-та минута Васил Димитров открадна топка от защитата на гостите, напредна, изскочи очи в очи с противниковия вратар Абди Абдиков и като по чудо изпрати топката в аут.

След мача Християн Войнов от треньорския щаб на ЦСКА 1948 ІІІ сподели, че всички са доволни от победата,защото е постигната срещу един от добрите отбори в групата-този на Банско Тиим. „Тази победа беше изключително важна за нас в този труден момент. Вече сме 15-ти с 23 точки  и се отдалечихме от зоната на изпадащите“, допълни Войнов.

Банско Тиим са на 9-о място с 31 точки.

Отборът на ЦСКА 1948 ІІІ ще гостува в Ихтиман на Ботев, а в събота ще домакинства на Рилски спортист (Самоков).

Отборът на Банско Тиим в сряда ще домакинства на Сливнишки герой, а в събота ще гостува на СептемвриІІ (София).

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular