Thursday, May 9, 2024
HomeСпортБалкан и Ботев (Ихт) направиха 2:2 в Ботевград

Балкан и Ботев (Ихт) направиха 2:2 в Ботевград

Отборите на Балкан (Ботевград) и Ботев (Ихтиман) завършиха 2:2 в мач от 22-ия кръг за първенството на Югозападната Трета лига. Мачът се игра в Ботевград.

Гостите откриха резултата в 5-а минута след попадение на Кристиан Андонов. В 8-ма Павел Петков изравни след перфектно изпълнен пряк свободен удар. Домакините наложиха натиск, който логично доведе до пълен обрат в резултата. В 29-та минута Павел Петков обстрелва директно вратата на Ботев, топката бе отбита и в добавката Николай Миков бе най-съобразителен и изпрати коженото кълбо в мрежата на Иван Дерменджиев за 2:1.

Няколко минути по-късно отново след удар на Николай Миков от ботевградчани топката се отби от напречната греда и тупна на голлинията, и то пред стоящия наблизо арбитър, който съвсем справедливо не отсъди попадение във вратата на гостите. Футболистите на домакините веднага наобиколиха съдията и играта бе прекъсната за кратко.  В самия край на първото полувреме Григор Долапчиев бе изведен от Николай Маринов пред наказателното поле на домакинстващия тим, но бе спънат от Емил Ангелов, за което получи червен картон съвсем справедливо от главния съдия, защото бе последен в защитата на балканци.

През втората част на мача футболистите от двата отбора търсеха начин за промяна на резултата. В  50-ата минута ихтиманци изравниха след центриране отляво на Кристиан Андоново и намиращия се на задна греда Григор Долапчиев с глава простреля стража на домакините Васил Вълчев за 2:2.

От този момент нататък футболистите вдигнаха още повече оборотите и мачът стана много напрегнат и динамичен. В 81-ва минута при атака на домакините от Балкан трима техни футболисти се озоваха срещу един от гостите, последва шут и вратарят на Ботев Иван Дерменджиев прояви невероятен рефлекс и изби кълбото. До края на срещата пропуски за гостуващия тим направиха Йоан Маринов и Мартин Иванов. За ботевградчани пропуски направиха Валдемар Стоянов и Павел Петков.

 

В сряда, 6 март, отборът на Балкан гостува в Самоков на Рилски спортист в междинния 23-ти кръг на Югозападната Трета лига. Отборът на Ботев пък ще домакинства на ЦСКА 1948 ІІІ.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular