Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилЧавдар (Етрополе) победи Кюстендил в интересен мач

Чавдар (Етрополе) победи Кюстендил в интересен мач

На стадион „Чавдар” в град Етрополе се игра мачът от 11 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между местния едноименен футболен тим и ФК Кюстендил. Той бе изключително интересен и на ниво Втора лига. Само при победа футболистите на Чавдар запазваха шансовете си за атакуване на първото място в таблицата на ЮЗ Трета лига.

В 18-та минута главният съдия на срещата Владислав Макавеев отсъди дузпа в полза на домакините, последва реакция от страна на футболистите от Кюстендил, но арбитърът не промени решението си и посочи бялата точка. Точен за отбора на „Етрополе” бе Ивайло Марков за 1:0. Няколко секунди по-късно Николай Ботев излезе сам срещу вратаря на гостите Александър Михайлов и футболистите на Чавдар поискаха отсъждане на втора дузпа, но съдията не видя извършено тежко нарушение, водещо до наказателен удар, и даде сигнал за продължаване на играта.
След почивката футболистите на двата отбора проиграха по няколко голови положения. 10 минути преди края на полувремето реферът показа директен червен картон на Павел Головодов, който повали устремилия се Марио Евтимов от отбора на гостите. След центриране от фаул Евгени Зюмбулев от ФК Кюстендил направи безпомощен вратаря на Чавдар Слави Петров и изравни резултата за 1:1. Въпреки че останаха с човек по-малко, футболистите на Чавдар се възползваха от груба грешка в защитата на гостите и Кирил Янакиев изпрати топката в мрежата на Александър Михайлов за 2:1.

След мача старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов сподели следното: „Стана един двуостър мач между два добри отбора, които направиха по 5-6 пропуска. Този мач беше на ниво Втора лига. Винаги съм заявявал, че отборите в ЮЗ Трета лига са равностойни и всеки може да бие всеки. Колегата Иван Иванов е изградил един много добър отбор. И двата отбора имат претенции към ръководството на главния съдия Владислав Макавеев. С най-много пропуски от нашите футболисти се отличи Марио Евтимов, който поне на пет пъти проигра чисти голови положения. За домакините Николай Ботев бе футболистът, който не успя на няколко пъти срещу нашия вратар. За мен реалният резултат беше равенство. Въпреки всичко, стана един много хубав футболен празник”.

След тази победа отборът на Чавдар е на 4-то място с 19 точки, а ФК Кюстендил е на 8-мо място с 16 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular