Saturday, May 4, 2024
HomeСпортКостинброд надделя над дубъла на Левски, но спечели само точка

Костинброд надделя над дубъла на Левски, но спечели само точка

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Георги Бенковски” в мач от 11 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на ОФК Костинброд и дубъла на ПФК Левски (София). Победата за домакините бе повече от задължителна с цел измъкване от незавидното място, което заемат в момента в таблицата за временно класиране на групата.

Срещата започна зле за отбора на Костинброд, след като главният съдия Иван Донев в 12-та минута отсъди дузпа за столичния тим, виждайки поваляне на терена на футболист от Левски ІІ в наказателното поле от страна на Петьо Иванов. Точен от бялата точка бе Борислав Рупанов и резултатът бе открит за 0:1.
На възпитаниците на старши треньора Христо Коилов им бяха необходими само пет минути, за да изравнят резултата. Лъчезар Георгиев центрира от ляво и Борислав Будинов прати топката неспасяемо във вратата на Иван Андонов. В следващата атака домакините бяха много близо до обрат, но изстрелът на Владимир Каптиев бе отразен от стража на гостите Иван Андонов. В 21-та минута след отличен рейд Борислав Будинов намери в наказателното поле Теодор Милошев, но изстрелът му бе неточен. Отново Милошев бе близо до попадението в 26-та минута, но Иван Андонов не позволи да бъде преодолян.

Второто полувреме започна отново с натиск на ОФК Костинброд. В 51-та минута слаб изстрел на Владимир Каптиев не затрудни стража на гостите Иван Андонов. В следващата атака Борислав Будинов стреля в ръцете на Андонов. В 67-та минута домакините бяха много близо до пълния обрат в срещата. При центриране от дясно Александър Добчев засече топката, но изстрелът му срещна страничната греда на вратата, пазена от противниковия страж Иван Андонов. В 70-та минута бе и най-чистото положение за гостите. Изстрел от фаул бе отразен майсторски от Валентин Галев. До края футболистите на домакините не спряха да търсят попадение, но до по-сериозни опасности пред някоя от вратите не се стигна.

В следващия кръг домакините от Костинброд гостуват на отбора на Балкан (Ботевград). Срещата е насрочена за 07.10.2023г. /събота/ от 16,00 часа. Преди това – в сряда, двата отбора ще се срещнат в мач за Купата на АФЛ.

Снимка – ОФК Костинброд

RELATED ARTICLES

Most Popular