Saturday, May 18, 2024
HomeСпортЧестито! „Миньор” (Бобов дол) завоюва бронза на „Витоша къп“!

Честито! „Миньор” (Бобов дол) завоюва бронза на „Витоша къп“!

Острието на тима Иван Илиев стана голмайстор на турнира с 12 попадения

Футболистите на „Миньор“ (Бобов дол) се окичиха с бронзовите медали на футболния турнир „Витоша къп“. Шампиони станаха домакините от ФК „Железница“, а среброто отиде при „Марица“ (Белово).

В истинско голово шоу се превърна двубоят за третото място между „Миньор“ и „Зенит“ (Церово). Бобовдолци спечелиха със 7:5 и съвсем заслужено се поздравиха с бронза.

Голмайстор на турнира стана Иван Илиев от „Миньор“, реализирал 12 гола в 6 мача.

На най-драматичния финал в историята на „Витоша къп“ станаха свидели зрителите, проследили на живо или в пряко предаване 26-ия двубой от програмата на турнира тази година.

Отборът на „Марица“ видимо бе представен от най-доброто и изглеждаше пределно мотивиран за успех в този мач. ФК „Железница” „хвана вируса“, върлувал сред отборите по време на целия турнир, в най-неподходящия момент, като не можеше да разчита за финалната среща на петима свои основни футболисти. Беловци контролираха топката и бяха доминиращият отбор през всичките 90 минути. Въпреки това шансът се обърна на страната на домакините, които след дузпи спечелиха трофея. За най-добър вратар на турнира бе излъчен Стойко Йовчев от ФК „Железница“.

Организаторите на „Витоша къп – 2021“ изказаха благодарност към всички институции, организации и частни лица, оказали съдействие за провеждането на четвъртия регионален приятелски и подготвителен турнир по футбол, както и на всички отбори, техните ръководители, футболисти и фенове за коректното поведение и показаното уважение към положените труд и усилия за организирането, администрирането и провеждането на това голямо събитие.

„Витоша къп“ е регионален футболен турнир, част от официалния календар на БФС. Събитието се провежда ежегодно на стадион „Анова чешма“ в софийското село Железница. Тази година в турнира се включиха 12 отбора.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular