Monday, May 20, 2024
HomeРегионИхтиманШофьорът на обърналия се тир на магистрала „Тракия“ е пострадал

Шофьорът на обърналия се тир на магистрала „Тракия“ е пострадал

До инцидента се стигнало заради спукана гума

 

Спукана гума е причината за катастрофата с два тежкотоварни автомобила на магистрала „Тракия“ във вторник. Инцидентът стана на 43-ия километър на аутобана в посока Пловдив, до мотел „Ихтиман“.

Камионът е превозвал брашно и е катастрофирал, скъсал разделителната мантинела и е навлязъл в насрещното платно, където се е ударил в ТИР и се е преобърнал.

По първоначална информация шофьорът е жив, но е пострадал. Това разказаха очевидци от пътуващите зад камиона автомобили, които са помогнали на водача да излезе от катастрофиралото превозно средство.

Шофьорът на обърналия се тежкотоварен автомобил е пострадал, потвърдиха и от  Главна дирекция „Пожарна безопасност“ и защита на населението. При отработването на случая са участвали и огнеборци.

Шофьорът е бил транспортиран до лечебно заведение.

По предварителна информация до инцидента се е стигнало след спукана гума.

Движението в района бе ограничено – в пътното платно посока София движението се осъществяваше в активна и аварийна лента, а в платното посока София проходима бе аварийната лента.

Движението по АМ “Тракия” при 43 км в посока Бургас се осъществяваше в активна лента, а пътуващите в посока София преминават по обходен маршрут през п.в. Мухово – Ихтиман.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular