Sunday, May 19, 2024
HomeСпортЯнтра и Марек атакуват парламента

Янтра и Марек атакуват парламента

Изпълнителният директор на габровци Михаил Митов и защитникът на дупничани Мартин Кавдански се впускат в изборите през юни

Два клуба от Втора лига се впускат в битката за парламента, макар и индиректно. Янтра и Марек ще участват в изборите на 9 юни чрез свои представители.

Втори в листата на ГЕРБ в Габрово след Томислав Дончев ще е изпълнителният директор на зелено-белите Михаил Митов.

Защитникът на Марек Мартин Кавдански, който игра още за Локо Пд, Царско село и др., също нагази в политиката. Бранителят стана част от ГЕРБ-младежи, докато играеше в Ботев Враца през 2022 г. Сега Кавдански е включен в листата с кандидати за депутати на партията в Кюстендил. Роденият в Дупница футболист е шести в подреждането, но може да пренареди листата с преференции.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по традиция залага на футболни хора в листите. През 2022 година бившият рефер Стефан Апостолов стана депутат, след като от 22-ото място в Благоевград с преференции стигна до второто и влезе в парламента. Бившият международен съдия Атанас Узунов пък е доайен на ГЕРБ под тепетата. Кумът на Стоичков в момента е председател на Общинския съвет в Пловдив. Христо Йовов пък и сега е член на партията и лидер в Своге.

Интересното е, че досега футболните и спортни хора по-често се включваха в местния вот, но сега ще видим доста такива и в изборите за парламент на 9 юни. Паралелно с тях ще се проведат и тези за Европарламента в Брюксел./Тема Спорт

 

RELATED ARTICLES

Most Popular